TERME ZAGREB NA LEDU

Bandić zatvorio pipu Saši Mesić

saša mesić

saša mesić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić više ne želi financirati plaće zaposlenih u tvrtki Terme Zagreb na čelu s predsjednicom Uprave Sašom Mesić, mlađom kćerkom bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića

Kako doznaje Business.hr, nakon što je krajem prosinca prošle godine odobrio 200.000 kuna subvencija za poslovanje tvrtke koja je u vlasništvu Grada i Ine (svaki ima po 50 posto udjela), gradonačelnik Bandić nedavno je obustavio provođenje tog zaključka, naznačivši da Grad više ne namjerava financirati održavanje hladnog pogona Termi.

U gradskoj upravi kažu da nisu zadovoljni poslovanjem Termi Zagreb. Bandić zamjera Saši Mesić što nije ishodila koncesiju za eksploataciju mineralnih sirovina na geotermalnom polju vode.

Premda Grad Zagreb ima udjel jednak kao i Ina, gradonačelnik nema utjecaja na donošenje poslovnih odluka Termi Zagreb kao ni poslovnih planova te tvrtke. Naime, u skupštini Termi kao predstavnik Grada sjedi Darko Vučić iz SDP-a.

Poznato je kako je Bandić još od svoje predsjedničke kandidature u nategnutim odnosima s bivšim hrvatskim predsjednikom, a Sašu Mesić je čak prijavio DORH-u zbog sumnji da je zloupotrijebila položaj i ovlasti jer mu navodno nije željela dati podatke o poslovanju i utrošenom novcu iz gradskog proračuna.

Pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo kazao je za Business.hr da su iz Grada nekoliko puta upozoravali Terme da trebaju voditi računa o racionalizaciji svih troškova poslovanja, osobito troškova zaposlenih, te da moraju biti usklađeni s prihodima iz gradskog proračuna. I za ovu su godinu, kažu u gradskoj upravi, Terme predvidjele prihod iz gradskog proračuna veći od pola milijuna kuna koje, prema svemu sudeći, ta tvrtka od Grada neće dobiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi