KONTROLA TERMI ZAGREB

Bandić istražuje Mesićevu kćer Sašu

saša mesić

saša mesić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Milan Bandić naložio je šefu zagrebačkog Gradskoga kontrolnoga ureda Mirku Heraku da istraži financijsko poslovanje Saše Mesić, kćerke predsjednika Stjepana Mesića. Bandića zanima na što je Saša Mesić lani potrošila 2,5 milijuna kuna, što ih je Grad dao za poslovanje Termi Zagreb, tvrtke kojoj je predsjednikova kćerka na čelu, piše Novi list

Tvrtku Terme Zagreb osnovali su Grad Zagreb i Ina a Sašu Mesić kao svoju predstavnicu u Upravi poduzeća delegirala je naftna kompanija, dok bi ispred Grada Zagreba drugi član Uprave trebao biti Davor Havranek

Cilj 50 milijuna eura teškog projekta bio je izgradnja toplica u Blatu, neposredno uz gradilište nikad dovršene Sveučilišne bolnice.

Da je poslovanje Saše Mesić na meti Kontrolnog ureda potvrdio je u srijedu Novom listu i njegov čelnik Mirko Herak, dok predsjednikova kći, pak, odgovara da je Bandić istragu poslovanja naložio iz dva razloga; 'jer je ljut na tatu budući da ga nije podržao na izborima, odnosno zato jer se Grad želi izvući iz projekta i prepustiti ga privatnim poduzetnicima'.

'Saša Mesić do petka ima rok da nam dostavi dokumentaciju o poslovanju koju smo tražili. Ranije je nije poslala jer je tvrdila da ima problema s računovodstvom. Zanima nas na što je utrošen novac koji je prošle godine dao Grad Zagreb, a radi se o 2,5 milijuna kuna', rekao je za Novi list Herak.

Na pitanje tko je naložio istragu, Herak je odgovario: 'Naloge primam samo od gradonačelnika Milana Bandića.'

Kad govori o osnovu za pokretanje kontrole nad radom Termi Zagreb Herak je, pak, škrt na riječima, jer istraga još uvijek nije završena: 'U pitanju je proračunski novac, to je osnov za kontrolu', piše Novi list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi