STAMBENO KREDITIRANJE

APN pozvao banke zainteresirane za davanje subvencioniranih kredita

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 23.07.2019 12:43
  • Objavljeno 23.07.2019 u 12:40
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita, kojim poziva banke da dostave ponudu za sklapanje tih ugovora s državom

Ponudom se, kako se navodi u pozivu objavljenom u utorak dnevnom tisku, kreditne institucije obavezuju obavljati poslove pod uvjetima i na način određen Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita ili pod uvjetom koji su za korisnika kredita ili Republiku Hrvatsku povoljniji od uvjeta propisanih zakonom.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 31. srpnja 2019. do 13 sati, a njihovo javno otvaranje obavit će se istoga dana, također u 13 sati, u prostorijama APN-a.

Izmjenama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita koje su 28. lipnja donesene u Saboru omogućava se za svako dijete u obitelji dodatno subvencioniranje kredita u trajanju još jedne godine.

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar tada je najavio da u rujnu kreće novi natječaj za subvencionirane stambene kredite.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!