TPORTAL pita čitatelje

[ANKETA] Hoćete li se testirati na koronavirus?

17.08.2020 u 17:57

Bionic
Reading

Raste broj građana koji se odlučuju na testiranje na koronavirus. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu napravi se gotovo 500 testova. Čitatelje tportala pitamo hoće li se i oni testirati na Covid-19

Porastu broja testiranja pridonijeli su u velikoj mjeri i strani turisti, ponajviše Austrijanci, koji to moraju napraviti prije povratka u svoje zemlje.

Hrvatski građani se pak moraju testirati prije puta u neke druge države. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar od travnja je uvedeno drive in testiranje na koronavirus.

'S obzirom na to da se blago povećava broj pozitivnih koji su u bliskom kontaktu sa svojim bližnjima dobili virus, pozivamo povratnike da se odgovorno ponašaju i da se po pojavi bilo kakvih simptoma jave liječniku obiteljske medicine koji će ih onda po potrebi uputiti na testiranje', poručila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Sandra Šikić.

Testiranju možete besplatno pristupiti putem liječničke uputnice. Ako se na to odlučite samostalno, tada se plaća između 500 i 600 kuna.

'U posljednja tri dana imali smo 546 posjeta. Da bismo smanjili obujam posla koji se izrazito povećao u Nastavnom zavodu Andrija Štampar, povećat će se aktivnost kroz ambulante za Covid domova zdravlja. Riječ je o tri lokacije: Dom zdravlja Istok u Grižanskoj ulici, Dom zdravlja Centar u Sigetu na Aveniji Većeslava Holjevca te Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića', rekao je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 'Tamo se i do sada testira gotovo 100 ljudi svaki dan. Sustav funkcionira pod velikim opterećenjem', dodao je.

  • +23
Gužva za testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX