potpisan sporazum

AKD partner digitalnog iskoraka Sveučilišta u Mostaru - Izradit će 20.000 pametnih iskaznica

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 27.09.2021 14:50
  • Objavljeno 27.09.2021 u 14:50
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AKD

U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su u ponedjeljak u Rektoratu Sveučilišta Sporazum kojim je izrada sveučilišnih iskaznica povjerena AKD-u

Sveučilište u Mostaru započelo je digitalizaciju s ciljem transformacije u e-Sveučilište. Proces započinje upravo uvođenjem sveučilišne iskaznice koja će studentima, akademskom i nenastavnom osoblju omogućiti brži i jednostavniji rad, ističe se u priopćenju.

AKD će izraditi 20.000 studentskih iskaznica koje će omogućavati pristup brojnim aktivnostima i lokacijama u kampusu, a sadržavat će NFC čip kojim se može kontrolirati ulaz u sveučilišne zgrade, urede i na parkirališta. Iskaznice omogućavaju i identifikaciju učenika, kao i provjeru statusa studenta putem QR koda.

Sveučilišna iskaznica bit će dio projekta Europske studentske iskaznice kojim je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama u Europi.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AKD

Nakon uspješne suradnje s dva europska sveučilišta, AKD ovim projektom započinje novo partnerstvo u području visokoškolskog obrazovanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!