poslovni rezultati

AKD u devet mjeseci 2019. sa 210 milijuna kuna prihoda

04.11.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) od siječnja do rujna 2019. godine ostvarila je ukupne prihode od 210 milijuna kuna, što je za 11 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su u ponedjeljak iz te državne tvrtke. Operativna dobit u odnosu na prvih devet mjeseci lani je viša za 27 posto, dok su dobit prije oporezivanja i neto dobit veće za 21 posto, navodi se u priopćenju AKD-a.

Napominje se da je AKD i 2018. godinu završio s rastom ukupnih prihoda, od 7,5 posto u odnosu na godinu ranije, kao i s bruto dobiti od 76 milijuna kuna.

Rekordni rezultat ostvaren je zahvaljujući rastu prodaje u svim segmentima AKD-ovih rješenja, proizvoda i IT usluga, a kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata je rezultat odgovornog poslovanja, ulaganja u razvoj kadrova, projekata, proizvodnih pogona i novih proizvodnih strojeva, ocjenjuju iz AKD-a.

"Rast se ostvaruje u niši industrije sigurnosti i identiteta, uspješnim plasmanom usluga i rješenja bankama, telekomima, transportnom sektoru, komorskim udruženjima, ali i građanima, osiguravajući pritom preduvjete za realizaciju strateških smjernica Republike Hrvatske koje za cilj imaju postizanje interoperabilnosti, unaprjeđenja sigurnosti, te poticanja digitalizacije društva", kažu iz AKD-a.

Glavni direktor AKD-a Jure Sertić za nadolazeće razdoblje najavljuje implementaciju još nekoliko projekata - u području pružanja kvalificiranih usluga povjerenja, kao i onom sustava sljedivosti.

AKD je tvrtka od posebnog interesa RH, upisana u evidenciju nadležnog ministarstva kao davatelj usluga certificiranja koja obavlja usluge izdavanja kvalificiranih certifikata, te pravna osoba ovlaštena za obavljanje poslova izdavanja kvalificiranih certifikata građanima RH na elektroničkoj osobnoj iskaznici. AKD proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnost te pruža usluge bankarskom sektoru.