prvi put u povijesti

Air Serbia prevezla nikad više putnika i oborila rekord

18.09.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Aviokompanija Air Serbia prevezla je na redovitim i čarter letovima više od tri milijuna putnika u u jednoj godini, što je prvi put u poslovnoj povijesti, objavljeno je u ponedjeljak

Rekord je, kako se navodi u priopćenju srbijanskog avioprijevoznika, zabilježen 15. rujna i već u tom mjesecu je za sedam posto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika, koji je postignut u dosad rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

Za nešto više od mjesec dana, 26. listopada 2023., obilježit ćemo 10 godina poslovanja pod imenom Air Serbia, a rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija, osmišljena 2013. godine, bila pobjednička, izjavio je glavni direktor Air Serbie Jirzy Marek.

On je ocijenio da bi broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine mogao biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 milijuna.

Srbijanska kompanija ima izravne letove iz Beograda za Sjedinjene Države, Rusiju i Kinu, što omogućuje i bolju povezanost putnicima s prostora bivše Jugoslavije - Ljubljane, Zagreba, Pule, Dubrovnika, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Tivta, ali i šire regije - od Venecije, Beča, Bukurešta do Sofije.

Air Serbia leti do više od 80 destinacija diljem svijeta, a osim matične zračne luke "Nikola Tesla" u Beogradu, koristi i međunarodne aerodrome "Konstantin Veliki" u Nišu i "Morava" kod Kraljeva.