novi problemi

Agrokor izgubio na sudu u Beogradu, srpskoj banci moraju platiti 15 milijuna eura ili idu pod ovrhu

10.01.2020 u 18:30

Bionic
Reading

Agrokor je zaprimio drugostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Beogradu kojim je odbijena žalba Agrokora i potvrđena prvostupanjska presuda od 8. ožujka 2019. godine kojom se nalaže da Agrokor plati tužitelju Banca Intesa ad Beograd iznos od 15,2 milijuna eura s kamatama, kao i podmiri troškove postupka. Temeljem prvostupanjske presude koja je sada postala pravomoćna, Banca Intesa Beograd može pokušati provesti ovrhu nad imovinom Agrokora u Srbiji.

Sud u Srbiji nije uzeo u obzir činjenicu da je banka temeljem vjerovničke nagodbe dobila dionice Fotrenove u protuvrijednosti svojih potraživanja i to zbog proceduralnih, a ne sadržajnih razloga, javlja Večernji list.

Naime, sud smatra da navedene činjenice nisu istaknute u odgovarajućoj fazi postupka odnosno do zaključenja glavne rasprave 8. ožujka 2019. godine te ih iz tog razloga uopće nije uzeo u razmatranje. Međutim, namirenje Bance Intesa Beograd kroz Nagodbu vjerovnika se dogodilo nakon tog datuma, o čemu je Agrokor odmah i obavijestio sud, što je sud mogao i prema mišljenju Agrokora i trebao uzeti u obzir.