dobra godina

Agencija za komercijalnu djelatnost povećala prihode za 24 milijuna kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 27.01.2020 11:09
  • Objavljeno 27.01.2020 u 11:09
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u prošloj je godini povećala prihode za 24 milijuna kuna, na 279 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz AKD-a, najavljujući nastavak digitalizacije tvrtke, pružanja usluga povjerenja i uspostavu sustava sljedivosti

"Prošle smo godine ostvarili izvrstan rezultat od čak 279 milijuna kuna prihoda, što je za 24 milijuna kuna više nego godinu prije. Rezultat je to proaktivnog nastupa na domaćem i inozemnom tržištu, realizacije istraživačko-razvojnih projekata, dokazane sigurnosti informacijskog sustava, učinkovitosti proizvodnog procesa, ali i kontinuiranog ulaganja u kompetencije djelatnika", kaže glavni direktor AKD-a Jure Sertić komentirajući lanjske poslovne rezultate.

AKD je tvrtka koja razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti, pružatelj je usluga povjerenja, specijalizirana je za proizvodnju osobnih dokumenata, platnih kartica ali i složenih sustava sljedivosti. Broj kupaca AKD-ovih proizvoda i usluga iz godine u godinu raste, a rade za 17 različitih zemalja, navode iz AKD-a.

Ističu i kako se razvoj tvrtke formirao prema kriteriju potreba kompleksnog tržišta u niši sigurnosti i identiteta. Unaprjeđene su tehnologije i razvojne platforme diktirane međunarodnim zahtjevima, a rezultat je visoka specijalizacija.

U idućem razdoblju nastavit će pratiti i primjenjivati trendovi u ICT i grafičkoj industriji na inovativan način, prilagođavajući i supstituirajući svaki proizvod i uslugu točno određenim potrebama i traženim funkcionalnostima poslovnih partnera te javnim potrebama, stvarajući tako platforme za daljnja unaprjeđenja i tržišne iskorake, najavljuju iz AKD-a.

"Naša projekcija budućnosti rast će na viziji koja je okrenuta prema dostizanju razine inovativnog kreatora promjena, poglavito onih orijentiranih na širenje poslovanja, povećanja ekonomske uspješnosti na tržištu, učinkovitijeg djelovanja državne uprave, gospodarskog razvoja društva i dobrobiti šire društvene zajednice", zaključuje Sertić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!