ŽUPANIJSKI SUD

[VIDEO/FOTO] Afera Agrokor: Optužno vijeće odlučuje o osnovi optužnice protiv Todorića, pogledajte tko je sve došao na sud

29.01.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu za danas je u jutarnjim satima zakazana sjednica Optužnog vijeća u aferi Agrokor. Sutkinja Renata Pražetina Kaleb odlučivat će o osnovanosti optužnice kojom se Ivica Todorić i još 14 osoba tereti da su iz koncerna izvukli oko 1,2 milijarde kuna

Optužno vijeće se trebalo održati još 11. i 14. prosinca, ali je odgođeno za siječanj zbog toga što je jedan od optuženika bio pozitivan na koronavirus.

Teško je očekivati da će optužnica odmah biti potvrđena jer su obrane od početka istrage imale primjedbe na financijsko-knjigovodstveno vještačenje, pa će gotovo sigurno tražiti da se to vještačenje izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz.

  • +16
Ročište u predmetu Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Kako god optužno vijeće odlučilo, nezadovoljna strana će imati pravo žalbe, a dok se ta žalba ne riješi vjerojatno će proći i pola godine.

U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Odvjetnik Todorića po službenoj dužnosti je bivši ravnatelj Uskoka Željko Žganjer.

Video: Josip Regović

Istraga je pokrenuta u studenom 2017., a optužnica je podignuta koncem rujna ove godine.

U međuvremenu Todorić je nepravomoćno oslobođen optužbi u tzv. malom Agrokoru.