UPLAĆENO 840 MILIJUNA KUNA

Adris dokapitalizirao CO i najavio nova preuzimanja

15.09.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Adris grupa danas je uplatila 840,17 milijuna kuna za dokapitalizaciju Croatia osiguranja (CO), priopćeno je iz Adrisa

Kako se navodi u objavi, u skladu s odredbama Ugovora o kupoprodaji dionica u Croatia osiguranju, potpisanog 6. ožujka ove godine između Vlade RH i Adris grupe, Adris grupa uplatila je danas 840.171.125 kuna za dokapitalizaciju CO.

Uplaćena sredstva, ističu iz Adris grupe, kapitalno će osnažiti Croatia osiguranje, omogućiti brže i učinkovitije restrukturiranje kompanije te rast i razvoj CO kako bi, u bitno promijenjenim tržišnim okolnostima zadržalo i ojačalo poziciju tržišnog lidera u Hrvatskoj i pripremilo se za snažniji tržišni iskorak u regiji.

"Stalna je ambicija Adrisa da u svim poslovima kojima se bavi ustraje biti regionalni lider pa tako i u industriji osiguranja. To može postići organskim rastom i akvizicijama, i u tom smislu Adris je zainteresiran i za najveće osiguravajuće kompanije u regiji", ističu iz Adrisa.

Adris grupa je 6. ožujka s državom potpisala ugovor o kupoprodaji dionica u Croatia osiguranju, kojim je od države kupila 39,05 posto udjela u Croatia osiguranju za 905 milijuna kuna, te se obvezala na dokapitalizaciju od 840 milijuna kuna.

Nakon dokapitalizacije Adris u Croatia osiguranju ima 60 posto vlasništva, dok državi ostaje udio od 28 posto.