NAPUŠTAJU POSLOVE

Addiko Bank u Sloveniji prodao leasing i brokeraj

21.09.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Addiko Bank, pravna nasljednica nekadašnje Hypo Alpe Adria Bank u Sloveniji, objavila je da napušta poslove koji nisu povezani s njezinom osnovnom djelatnošću, a to je bankarstvo

‘Zbog koncentriranja na djelotvorne i jednostavne bankarske operacije, od kolovoza više ne financiramo nove leasing poslove, a prodajemo i odjel burzovnog posredovanja’, navela je banka.

‘Addiko banka s novim vlasnikom i imenom intenzivno gradi korporativnu kulturu koja se temelji na jasnom, jednostavnom i neposrednom bankarstvu, sa ciljem poboljšanja poslovanja. Zato smo prihvatili određene odluke vezane na poslove koji nisu isključivo bankarski’, pojasnila je u svom priopćenju ta banka.

U poslovima leasinga nekadašnja Hypo Alpe Adria banka imala je na slovenskom financijskom tržištu gotovo 40-postotni udio.

Addiko je, po informacijama ljubljanskog ‘Dnevnika’, odjel leasinga prodao Gorenjskoj banci, dok će poslove burzovnog posredništva do listopada prebaciti na brokersku kuću Alta Invest.

Od prošle godine slovenska Hypo Alpe Adria Bank u vlasništvu je fonda Advent International i Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD), s sredinom ove godine promijenila je ime, logotip i poslovnu strategiju, s naglaskom na klasične neriskantne bankarske poslove.