SVIJET UTRKIVANJA

Toyota Gazoo Racing objavio kratki film 'Wild moment': Oda hrabrosti vozača utrka i vrhunskim bolidima

30.12.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Osnovan 2015., trkaći odjel Toyote nastavlja svoju potragu za 'Stvaranjem sve boljih automobila uzgojenih u motorsportu' primjenom stečenog znanja i povratnih informacija od vozača kroz sudjelovanje u raznim kategorijama motorsporta

Porijeklo serije sportskih automobila 'GR' koja je lansirana 2017. može se pratiti unazad do tima Gazoo, koji su 2007. pokrenuli glavni vozač Toyote Hiromu Naruse i tadašnji potpredsjednik (sadašnji predsjednik Upravnog odbora) Akio Toyoda.

S filozofijom razvoja ljudi i vozila kroz motorsport kako bi se napravili sve bolji automobili, tim je krenuo na 24 sata Nürburgringa, najtežu od svih utrka izdržljivosti, i završio utrku.

WILD MOMENT Izvor: Promo fotografije / Autor: TOYOTA GAZOO Racing

Zatim, Toyota Gazoo Racing, osnovana 2015., nastavlja svoju potragu za 'Stvaranjem sve boljih automobila uzgojenih u motorsportu' primjenom stečenog znanja i povratnih informacija od vozača kroz sudjelovanje u raznim kategorijama motorsporta uključujući FIA Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), FIA Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC) i Dakar Rally, razvoju svojih serijskih vozila.

Ovaj film preuzima izazov izražavanja GR filozofije kroz vizualni prikaz temeljen na snažnoj želji predsjednika Toyode za daljnjim ubrzanjem i prenošenjem suštine GR brenda: 'Stvaranje sve boljih automobila uzgojenih u motorsportu.'

Četiri motorsport vozila – GR YARIS Rally1 HYBRID koji se utrkivao na WRC (u sezoni 2023), GR010 HYBRID koji se utrkivao u WEC-u (u sezoni 2023), GR DKR Hilux T1+ koji se utrkivao na Dakar Rallyju (2023.) i GR Supra koja je sudjelovala na utrci izdržljivosti 24 sata Nürburgringa (2019.) – snimljeni su u 'divljem' obliku dok ih voze profesionalni vozači u ekstremnim okruženjima kako bi pokazali njihovu zadivljujuću dinamičnost, i snimljeni u superusporenoj snimci iz najveće moguće blizine, kao da snimaju divlje životinje.

  • +4
Toyota Gazoo Racing 'Wild moment' Izvor: Promo fotografije / Autor: TOYOTA GAZOO Racing

Za vrijeme snimanja, vozačke dužnosti obavljali su profesionalni vozači TGR-a Takamoto Katsuta (automobil s kamerom je vozio Norihiko Katsuta), Kamui Kobayashi, Masahiro Sasaki i Giniel de Villiers.

'Wild moment – Behind the scenes' Izvor: Promo fotografije / Autor: TOYOTA GAZOO Racing

Tu je i dodatni video pod nazivom 'Wild moment – Behind the scenes' koji je zapravo film koji je nastao za vrijeme snimanja kratkog filma 'Wild moment' i daje pogled na junaštvo vozača koje se ne vidi u filmu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'