JAPAN MOBILITY SHOW 2023

Subaru pokazao Sports Mobility Concept: Električni sportski automobil za užitak u doba elektrifikacije

30.10.2023 u 11:10

Bionic
Reading

Cijenjeni japanski proizvođač 4x4 automobila Subaru je predstavio dva konceptna modela, Sports Mobility Concept i Air Mobility Concept, kao izložbene modele koji izražavaju njihovu viziju nove generacije mobilnosti

Poput ostalih japanskih proizvođača automobila i Subaru je nastupio na salonu Japan Mobility Show 2023. Subaruov štand predstavlja njihovu viziju mobilnosti budućnosti i komunicira Subaruove napore da ojača svoju vezu s društvom, omogućujući posjetiteljima da iskuse 'užitak i mir' za danas i budućnost.

Subaru je predstavio dva konceptna modela, Sports Mobility Concept i Air Mobility Concept, kao izložbene modele koji izražavaju viziju nove generacije mobilnosti ovog cijenjenog japanskog proizvođača 4x4 automobila.

Subaru na Japan Mobility Show-u 2023 Izvor: Ostale fotografije / Autor: Japan Mobility Show 2023

Nedavno predstavljeni modeli u Japanu, Levorg Layback Limited EX, Levorg Layback Limited EX opremljeni originalnim dodatnim dijelovima, ažurirani model Solterra ET-HS i Forester X-Edition također su prikazani. No ovi modeli su namijenjeni samo japanskom tržištu.

Osim toga, slijedeći cilj 'isporuke sreće svima', Subaru je pokrenuo 'Cherishing Every Life Project' u Japanu; inicijative za širenje kruga empatije i ideje o zajedničkom životu kroz doprinose društvu.

Subaru Sports Mobility Concept

Ovaj konceptni model izražava užitak koji Subaru nudi u doba elektrifikacije, utjelovljujući užitak odlaska bilo gdje, bilo kada i vožnje po želji u svakodnevnim do izvanrednim okruženjima. Mirna vožnja omogućuje nam da se upustimo u nove uzbudljive avanture. Ovo je koncept električnog vozila na baterije (BEV) koji evocira evoluciju vrijednosti Subaru sporta.

Osnovni okvir temelji se na konceptu vozača u središtu, koji kontrolira sva četiri kotača po želji. Iako nudi nizak položaj sjedenja, automobil je dizajniran da osigura izvrsnu vidljivost i uočljivost za vozača, pružajući paket koji omogućuje ugodnu vožnju bez brige.

Paneli karoserije dizajnirani su tako da minimiziraju površine i linije karaktera, stvarajući napet, čist, trodimenzionalni oblik koji pruža osjećaj zaštite i protoka zraka.

Koncept Sports Mobility ima uspravan, mišićav dizajn s izbočenim lukovima kotača i blokovitim prednjim dijelom. Prednji branik, stražnji branik, bočni pragovi i aero poklopci kotača izrađeni su od kovanih karbonskih vlakana.

Tanka prednja svjetla završavaju šesterokutnim kućištima koja podsjećaju na pomoćna svjetla koja se nalaze na reli automobilima. Stražnji kraj oponaša prednji s uskim stražnjim svjetlima i ima osvijetljenu oznaku 'Subaru'.

Subaru je pokazao jednu fotografiju interijera koja izgleda iznenađujuće spremna za proizvodnju, s gotovo kvadratnim upravljačem, parom konvencionalnih zaslona i mnoštvom fizičkih gumba.

Međutim, važno je napomenuti da iako je koncept Sports Mobility blistav komad dizajna, vjerojatno nema utjecaja na budući proizvodni model. To je više demonstracija Subaruove vizije mobilnosti budućnosti.

  • +9
Subaru na Japan Mobility Show-u 2023 Izvor: Ostale fotografije / Autor: Japan Mobility Show

Subaru Air Mobility Concept

U svijetu zrakoplovstva, gdje tehnologije elektrifikacije i automatizacije napreduju, sve su veća očekivanja od nove zračne mobilnosti koja će donijeti 'revoluciju zračne mobilnosti'.

Subaru Air Mobility Concept izražava budućnost 'više slobode u mobilnosti' koju Subaru predviđa. Inženjeri iz zrakoplovnih i automobilskih odjela trenutno rade zajedno na demonstracijama leta.