uoči premijere

Prva slika novog Hyundai Santa Fea; nova platforma i elektrificirani pogoni

26.05.2020 u 19:19

Bionic
Reading

Nova platforma omogućuje značajna poboljšanja u performansama, rukovanju i sigurnosti, kao i olakšavanje elektrificiranih pogonskih sklopova

Najnovija generacija Hyundaijevog najdugovječnijeg SUV-a Santa Fe odlikovati će se dostojanstvenim i karizmatičnim vanjskim dizajnom, kao i ažuriranjima dizajna interijera.

Iako se radi o učinkovitom osvježenju na sredini životnog vijeka ove generacije, Hyundai je iskoristio priliku za predstavljanje potpuno nove platforme Santa Fea, unatoč tome što je trenutni model star manje od dvije godine.

Službena najavna slika pokazuje nekoliko novih značajki dizajna, uključujući kombiniranu prednju rešetku i dnevna svjetla (DRL), kao dio nove integrirane arhitekture. Široka rešetka daje novom Santa Fe odvažan karakter, dok geometrijski uzorak na rešetci dodaje stereoskopski aspekt. Nova dnevna svjetla u obliku slova 'T' upotpunjavaju robustan oblik i novi Santa Fe čini prepoznatljivim već i iz daljine.

Među ostalim poboljšanjima, Hyundai će također prvi put predstaviti elektrificiranu pogonsku liniju, uključujući hibridne i plug-in hibridne opcije. Pored toga, novi Santa Fe bit će prvi Hyundaijev model u Europi i prvi Hyundai SUV na globalnoj razini temeljen na potpuno novoj platformi Hyundai vozila treće generacije. Nova platforma omogućuje značajna poboljšanja u performansama, rukovanju i sigurnosti, kao i olakšavanje elektrificiranih pogonskih sklopova.

Unutrašnjost Santa Fea također će biti osvježena, a iako nisu navedeni posebni detalji ažuriranja Hyundai tvrdi da promjene pružaju 'premium osjetljivost i udobnost'.

Novi Santa Fe bit će dostupan u Europi od rujna 2020., a više informacija bit će otkriveno u narednim tjednima.