Uoči premijere

Lexus će predstaviti svoj prvi električni model u Kini

13.11.2019 u 15:55

Bionic
Reading

Pretpostavlja se da će novi model na baterije biti električna verzija crossovera UX, uz dodatak imena - Electric

Lexus će na autosalonu Guangzhou u Kini krajem ovog mjeseca predstaviti svoj prvi serijski električni automobil, za koji mnogi vjeruju da će biti električna verzija postojećeg crossovera UX.

Japanska tvrtka nije dala nikakve pojedinosti o automobilu uoči otkrivanja 22. studenog, ali kaže da je 'posebno izrađen kako bi odgovarao potrebama publike u Kini i Europi'. Ali zasnivati će se na električnoj Toyoti C-HR, sestrinskom crossoveru s UX-om koji se trenutno nudi na kineskom tržištu. Automobil će vjerojatno dobiti naziv UX Electric.

Lexus LF-30 koncept prikazan na sajmu u Tokiju Izvor: Promo fotografije / Autor: Lexus

Lexus i matična tvrtka Toyota trebali bi lansirati tri električna modela do kraja 2021. godine. Kako bi postigao taj cilj, Lexus planira otkriti svoj prvi BEV (električno vozilo na baterije) u studenom 2019. godine, a ovime se  proširuje odgovor na potrebe raznih regija širom svijeta, uključujući razvoj HEV-ova (serijski hibrid), PHEV-ova (plug-in hibridi), BEV-ova (električna vozila na bateije) i FCEV-ova (električna vozila s pogonom na vodikove gorive ćelije). Nakon toga, Lexus planira proširiti svoju elektrificiranu seriju vozila, jer će lansirati svoj prvi Lexus PHEV i novu namjensku BEV platformu početkom sljedećeg desetljeća. Do 2025. Lexus će imati na raspolaganju elektrificirane verzije svih Lexusovih vozila, a cilj im je da prodaja elektrificiranih modela vozila nadmaši one uobičajene modele vozila s unutarnjim izgaranjem.

Lexus je na tokijskom sajmu automobila nedavno predstavio dramatični EV koncept pod nazivom LF-30, koji je trebao predstaviti opći stil svog budućeg automobili na baterije. LF-30, koji je po veličini sličan modelu Jaguaru I-Pace, koristi novu EV arhitekturu koju su razvili Lexus i Toyota, a planira se predstaviti od 2022. godine.

Lexus će predstaviti svoj prvi električni automobil 22. studenog na autosalonu u Kini Izvor: Promo fotografije / Autor: Lexus