I TO POSTOJI

Kakve veze imaju Škoda Octavia RS, ispaljena strijela i Guinnessov rekord?

24.09.2018 u 15:45

Bionic
Reading

Guinnessova knjiga rekorda broji mnoge bizarne podvige kojima su se pojedinci upisali u povijest. Posljednji zahvat, izveden u austrijskoj zračnoj luci Zeltweg, uistinu spada u ovu kategoriju

Ondje je, naime, trener borilačkih vještina Markus Haas uspio uhvatiti ispaljenu strijelu austrijske olimpijke Laurence Baldauf koristeći isključivo vlastite ruke i Škodu Octaviju RS 245.

Samo postavljanje rekorda možete pogledati u dinamičnom kratkometražnom videoprilogu koji smo prikačili u nastavku, a djeluje gotovo nevjerojatno da su priprema za ovu nesvakidašnju eskapadu trajale čak četiri mjeseca?

Stvari postanu kud i kamo jasnije kad se u obzir uzme da ispaljena strijela ima brzinu od 60 metara u sekundi, odnosno oko 215 km/h, te da do mete prevaljuje put od tek 70 metara. Kristalno čiste postaju nakon objašnjenja da strijela nema ravnu putanju, te da čovjek koji viri iz auta kroz šiber prozor ima tek 30 metara, odnosno pola sekunde da uhvati njeno 68 cm dugo tijelo.

Za postizanje rekorda Haas nije mogao odabrati bolji automobil. Osim što s 245 KS i 370 Nm Octavia RS s lakoćom postiže potrebnu brzinu, Češki ponos također nosi logo upravo u obliku strijele s krilima.

Izvor: Screenshot
Škoda Octavia RS Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda