nova naljepnica na vozačkim i suvozačkim vratima

Kako prepoznati vozilo Radio Taxi Zagreb?

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prepoznati ćemo ga po plavom transparentu na krovu vozila. Na prednjim i stražnjim vratima po dužini, su plave naljepnice sa podacima vozača i indetifikacijskim brojem vozača. Ispod tih naljepnica je logo sa brojem telefona 1717. Taj logo je prepoznatljiv i za besplatnu aplikaciju za narudžbu vašeg Taxi vozila

Tko je pravi taksist?

Kada god kupujemo nešto, gledamo na cijenu, ali još bitnije, važno nam je da to nešto bude kvalitetno. Isto tako, kada plaćamo za neku uslugu, otići ćemo kod stručnjaka, odnosno profesionalca iz područja iz kojeg nam treba određena usluga.

Kvaliteta ispred kvantitete

Sigurno nećemo otići susjedu da nas ošiša samo zato što ima dobre škare i neće nam zbog dobrosusjedskih odnosa puno naplatiti, a u životu je ošišao samo sebe s mašinicom 'na nulu' i to u inat ženi kad je Hrvatska ušla u finale svjetskog nogometnog prvenstva.

Ako imamo neki zdravstveni problem, nećemo sigurno pitati baku ili djeda koji su sve rješavali rakijom (i bolne zglobove i dezinfekciju grla) za dijagnozu i liječenje, već ćemo otići kod svog liječnika koji se za to i školovao.

Ista stvar bi trebala biti i kada se radi o prijevozu. Promet je ozbiljna stvar i svakodnevno smo svjedoci velikog broja prometnih nesreća zbog nepažnje i manjka iskustva vozača. Tako da kada birate određeni oblik prijevoza, izaberite profesionalce s kojima Vas neće biti strah sjesti u vozilo.

Radio taxi vozila

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Profesionalni vozači

Taksisti Radio Taxi Zagreba su upravo to – profesionalci.

Nije dovoljno imati samo vozačku dozvolu već su tu još neki uvjeti koje je potrebno ispuniti:

  • Položen ispit iz poznavanja grada.
  • Položen ispit iz rukovanja digitalnom komunikacijom i radio stanicom.
  • Liječnička potvrda o sposobnosti za taksi vozača.
  • Dodatna polica osiguranja za sve putnike.

Dodatni uvjeti unutar Radio Taxi Zagreb udruženja

Osim gore navedenih uvjeta koje propisuje Zakon, postoje i uvjeti koje propisuje Udruženje:

  • Kodeks odijevanja – nema kratkih hlača, nema majica bez rukava, nisu dozvoljene natikače.
  • Čistoća vozila – interna kontrola Udruženja svakodnevno provjerava čistoću vozila.
  • Sva vozila su obilježena logom Radio Taxi Zagreba, te imaju plavu krovnu oznaku s evidencijskim brojem ne većim od 4999.
  • Završena minimalno srednja škola za KV vozača.

Zaključak

Nije lako ispuniti sve navedene uvjete, no s obzirom na ozbiljnost posla, oni su nužni. Upravo zadovoljavanje propisanih uvjeta čini razliku između profesionalaca i amatera. Dobiti vozačku dozvolu i sjesti u automobil je lako, ali profesionalni vozač ne može biti svatko.

 

Za vrijeme blagdana 'Svi sveti' djeliti će se besplatni voucheri u vrijednosti od 30kn koji se mogu iskoristit na dan 'Svi sveti' od 31.10.2018-01.11.2018.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!