ŠTO SE DOGAĐA?

Harley Davidson zabranio novinarima pristup glavnoj skupštini

16.05.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Proizvođaču motocikala iz Milwaukeeja već neko vrijeme ne cvjetaju ruže, no čini se da u Harley Davidsonu uspijevaju pronaći inovativne metode kojima će si dodatno otežati situaciju

Harleyu posljednjih godina pada prodaja, a trendovi pokazuju da mlađe generacije nisu zainteresirane za tehnologiju koja, uz manja unapređenja, datira iz 50-ih godina prošlog stoljeća.

Američki proizvođač iz istog je razloga odlučio zatvoriti pogone u Kansas Citiju, te otpustiti 800 radnika, a navodno će krenuti i u proizvodnju električnih motocikala.

Malo je reći da će im za ovaj zaokret u poslovanju i nužno restrukturiranje trebati podrška investitora i financijske zajednice, pa tim više čudi da je vodstvo kompanije odlučilo zabraniti pristup novinarima ovogodišnjoj glavnoj skupštini.

Na ovim okupljanjima se inače govori o budućnosti kompanije, te se najavljuju ambiciozni planovi za nadolazeća razdoblja.

  • +5
Harley Davidson LiveWire Izvor: Promo fotografije / Autor: Harley Davidson

Harleyevi direktori vjerojatno nisu htjeli odgovarati na teška pitanja, no onemogućavanjem novinara u izvještavanju učinili su si medvjeđu uslugu budući da je sad, zbog sumnje da nešto skrivaju, još veći fokus na kompaniji.

U Harleyu ne vide ništa sporno u uskraćivanju pristupa novinarima. Tvrde kako je glavna skupština poslovni sastanak za provođenje važnih dioničarskih poslova, te da je samim time ulaz bio ograničen isključivo na vlasnike Harleyevih dionica.