informacije o cesti

[FOTO/VIDEO] Volvo će integrirati Google HD kartu u novi EX90: Na putu prema autonomnoj vožnji

26.01.2023 u 12:05

Bionic
Reading

Nastavljajući dugogodišnju suradnju s Googleom, Volvo Cars i njihova strateška podružnica Polestar bit će prvi proizvođači automobila koji će tehnologiju HD karata unijeti u svoje automobile, počevši s nedavno predstavljenim modelima Volvo EX90 i Polestar 3

Nastavljajući dugogodišnju suradnju s Googleom, Volvo Cars i njihova strateška podružnica Polestar bit će prvi proizvođači automobila koji će tehnologiju HD karata unijeti u svoje automobile, počevši s nedavno predstavljenim modelima Volvo EX90 i Polestar 3.

Google HD karta je sveobuhvatna karta dizajnirana posebno za proizvođače automobila koja pruža vrlo detaljne i ažurne informacije o cestama.

Volvo je rekao kako u njihovom nadolazećem EX90, lidar, kamere i radari zajedno razumiju okolinu vašeg automobila i pomažu vam u zaštiti. Kako bi dodatno poboljšali svoje tehnologije potpomognute vožnje i na kraju dosegli autonomnu vožnju u budućnosti, Volvu je također potreban način da detaljno prepoznaju vaše okruženje – kako neposredno ispred vas, tako i na većim udaljenostima izvan zavoja i zavoja ispred vas.

Volvo će integrirati Google HD kartu u novi EX90 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Integracijom Googleove HD karte Volvo kaže da će moći spojiti podatke iz senzora koji je vodeći u industriji u Volvu EX90 s Googleovim preciznim podacima o razini traka i lokalizaciji kako bi olakšali značajke potpomognute vožnje kao što su pomoć pri promjeni trake i tehnologija Volvo Cars Pilot Assist , kao i buduće funkcije autonomne vožnje.

'Na temelju naše duge povijesti mapiranja svijeta, Googleova nova HD karta dizajnirana je posebno za proizvođače automobila i pruža sveobuhvatne podatke o razini traka i lokalizaciji koji su ključni za pokretanje sljedeće generacije sustava potpomognute i autonomne vožnje', kaže Jorgen Behrens, potpredsjednik i generalni direktor tvrtke Geo Automotive, Google.

Ove informacije o cesti u kombinaciji s podacima s lidara i drugih senzora Volva EX90 bit će obrađene putem temeljnog računalnog sustava automobila kojeg pokreću NVIDIA DRIVE AI platforme Xavier i Orin.

  • +39
Volvo EX90 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Kombinirajući podatke s Googleove HD karte s informacijama prikupljenim s vanjskih senzora, uključujući lidar i softver koji je razvila tvrtka za sigurnosni softver Zenseact, cilj im je stvoriti predvidljiviju, sigurniju i udobniju vožnju.

U budućnosti će Googleova HD karta također podržavati uvođenje tehnologije autonomne vožnje Volva u kombinaciji s našim setom senzora koji se sastoji od lidara integriranog u krov, radara, kamera i ultrazvučnih senzora, kako bi se dodatno poboljšalo razumijevanje okoline od strane automobila.

'Zenseact je ponosan što radi zajedno s Volvo Carsom i Googleom na implementaciji ove tehnologije koja mijenja pravila igre za potpomognutu, a kasnije i autonomnu vožnju', kaže Ödgärd Andersson, glavni izvršni direktor Zenseacta. 'Imat će važnu ulogu u našem putu prema nultom broju sudara.'