uoči premijere

[FOTO] Kia najavila novi Sportage; filozofija dizajna 'Opposites United' u središtu njegovog mladenačkog izgleda

31.05.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Prve najavne slike potpuno novog Sportagea pete generacije, čija će premijera biti u srpnju, nagovještavaju hrabar i suvremen dizajn, nadahnjujući se prirodom i modernošću

Kia je danas objavila prve službene najavne slike potpuno novog Sportagea, pete generacije najpopularnijeg SUV modela ove marke.

Budući da će biti predstavljen u srpnju u Koreji, potpuno novi Sportage pažljivo je izrađen kako bi uspostavio nova mjerila u svom segmentu. To se prije svega odnosi na njegov napredni vanjski i unutarnji dizajn, tehnologiju povezivanja i responsivne, ali vrlo učinkovite pogonske sklopove.

Različitosti ujedinjuju

Otkriven početkom ove godine na veliko priznanje dizajnerske zajednice, Kijin novi dizajn jezik 'Opposites United' ili u slobodnom prijevodu 'Ujedinjene različitosti' u srži je Sportagea, utječući na svaki aspekt njegova izgleda i karaktera. Rane slike nagovještavaju asertivnu i vrhunsku prisutnost SUV-a - odajući počast savršenstvu i jednostavnosti prirode, istovremeno se povezujući s novim dizajnerskim smjerom marke. Inače, pod pojmom asertivnost podrazumijevamo sposobnost iskrenog izražavanja vlastitih mišljenja, stavova i osjećaja pri tom ne kršeći prava drugih.

Potpuno novi Sportage prati nedavni Kijin rebranding tvrtke kojem je cilj stvoriti održiva rješenja za mobilnost za kupce preuređivanjem svih aspekata svog poslovanja. Prva oznaka na tom putovanju došla je u ožujku kada je predstavljen prvi Kijin namjenski BEV model EV6.

Mišićava vanjska strana i inovativan interijer

Potpuno novi Sportage ima mišićav stav i snažnu, ali profinjenu siluetu. Značajni novi detalji uključuju, prema Kiji, 'oštre, poučene karakterne linije koje se mreškaju površinama'. Prednja strana daje trenutnu izjavu koja potiče na razmišljanje, s detaljno orijentiranom crnom grafikom maske koja se proteže u širini lica. Straga se mišićave linije ramena lagano spuštaju u susret tankim dnevnim svjetlima, uz bok novom Kijinom logotipu i amblemu Sportage.

  • +3
Kia Sportage - 5. generacija Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Skica dizajna interijera otkriva prostor usmjeren prema vozaču koji se poigrava 'smjelošću u karakteru, mekoćom u kvalitetama i inovacijama u tehnologiji'. U srži je lijepo isklesan integrirani zakrivljeni zaslon.

'Uzimajući inspiraciju iz etosa (prema hrvatskoj enciklopediji - u filozofiji, čovjekov poseban odnos i pogled prema svijetu, njegova uvjerenja, navike i načine ponašanja koji su ukorijenjeni u njegovim prirodnim obdarenostima koji smo stvorili tamo gdje se priroda susreće s tehnologijom, ali koji su također stečeni navikom, vježbom i prilagodbom), potpuno novi Sportage izaziva normu pustolovnim i suvremenim vanjskim izgledom i pažljivo osmišljenim, lijepo detaljnim interijerom', rekao je Karim Habib, viši potpredsjednik i voditelj Global Design Centra . 'S potpuno novim Sportageom bili smo u potpunosti usredotočeni na izazivanje samih sebe i guranje našeg SUV-a pete generacije na novu razinu'

Više detalja o dizajnerskim značajkama potpuno novog Sportagea bit će predstavljeno u narednim tjednima.