novi dizajn

[FOTO/VIDEO] KIA predstavila novi logo: novi izgled najavljuje buduću transformaciju marke

07.01.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Novi vizualni identitet južnokorejskog proizvođača automobila sadrži elemente 'simetrije', 'ritma' i 'porasta' koji utjelovljuju Kijino povjerenje i predanost kupcima

Kia je otkrila svoj novi korporativni logotip i slogan globalne marke koji označavaju hrabru transformaciju ovog južnokorejskog proizvođača automobila i potpuno novu svrhu marke. Uvođenje novog logotipa predstavlja Kiine ambicije da uspostavi vodeću poziciju u budućoj industriji mobilnosti preuređujući gotovo sve aspekte svog poslovanja.

O mogućnosti da bi Kia mogla promijeniti svoj dosadašnji logo smo pisali u proljeće prošle godine, a primjećen je još na konceptnom vozilu ‘Imagine by Kia’ koje je prikazano na autosalonu u Ženevi 2019. godine.

Logo je simbol nove Kijine svrhe robne marke i vrijednosti koje obećava ponuditi kupcima kroz buduće proizvode i usluge, kao i iskustava koja ona omogućavaju. Novi Kijin logotip podsjeća na rukom potpisan potpis. Ritmična, neprekinuta linija logotipa odaje Kijinu predanost davanju trenutaka nadahnuća, dok njegova simetrija pokazuje samopouzdanje. Geste u usponu utjelovljuju Kijine ambicije s brendom, i što je još važnije, onim što nudi kupcima.

'Novi Kijin logotip predstavlja opredjeljenje tvrtke da postane ikona promjene i inovacije', rekao je Ho Sung Song, Kijin predsjednik i izvršni direktor. 'Automobilska industrija doživljava razdoblje brze transformacije, a Kia se proaktivno oblikuje i prilagođava tim promjenama. Naš novi logotip predstavlja našu želju nadahnuti kupce kako se njihove potrebe za mobilnošću razvijaju i kako bi se naši zaposlenici suočili s izazovima s kojima se suočavamo u industriji koja se brzo mijenja.'

Novi logotip predstavljen je tijekom nikad dosad viđenog pirotehničkog prikaza na nebu iznad Incheona u Koreji. Na događaju se moglo vidjeti kako su 303 pirodrona pokrenuli stotine vatrometa u sinkroniziranom umjetničkom prikazu, zapalivši i slaveći Kijin novi početak. Time je postavljen novi Guinnessov rekord za ‘Najviše bespilotnih letjelica koje istodobno lansiraju vatromet’ (Unmanned aerial vehicles ili UAV).

  • +4
Novi logotip Kije Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Nova svrha i strategija brenda bit će objavljeni 15. siječnja

Uz potpuno novi logotip, Kia je otkrila i svoj novi slogan globalne marke, ‘Pokret koji nadahnjuje’. Pojedinosti o Kijinoj novoj strategiji brenda, uključujući svrhu i filozofiju brenda, kao i primjenu na Kijinu buduću liniju proizvoda, podijelit će se putem digitalnog događaja 'New Kia Brand Showcase' koji će se održati 15. siječnja. Događaj se može pogledati na Kia Global YouTube kanalu.

Lansiranje novog logotipa slijedi nakon najave Kijine dugoročne poslovne strategije ‘Plan S’ u 2020. Prema planu S, Kia, između ostalih ciljeva, ima ambiciju zauzeti vodeću poziciju na globalnom tržištu automobila. Ovo je usredotočeno na popularizaciju električnih vozila i uvođenje širokog spektra usluga mobilnosti, prilagođenih potrebama i ukusu pojedinaca i lokalnim tržištima.