POZNATI SVI DETALJI

[FOTO/VIDEO] Ovo je nova Kia K8; saznali smo sve detalje ove moderne i inovativne limuzine

Ovo je nova limuzina Kia K8

Ovo je nova limuzina Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Kia K8 kombinira vrhunske inovacije i dinamične performanse kako bi uspostavila nova mjerila za vrhunsku kvalitetu u segmentu limuzina

Kia je predstavila potpuno novi model, limuzinu K8, sredinom veljače ove godine, a sada smo doznali i sve detalje ovog full-size velikog automobila duljine 5015 mm. Kia K8 će se u prodaji naći na odabranim svjetskim tržištima od sljedećeg mjeseca, počevši od korejskog tržišta, no kako sada stvari stoje, najvjerojatnije ne i u Europi.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Novi K8 je model koji zamjenjuje sličan model Kia K7, poznat na neki tržištima i kao Kia Cadenza. Ako vas zanima cijena modela Cadenza Limited s motorom 3.3L GDI V6 8 A/T, treba reći da ovaj model na tržištu Sjedinjenih Američkih Država stoji 43.550 dolara.

Kia Cadenza (MY2020)

Kia Cadenza (MY2020)

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

S novim modelom korejski je proizvođač u sklopu Hyundai grupe nastavio s pomlađivanjem marke, pa K8 nudi progresivne i profinjene vozačke performanse, vrhunski napredni sustav pomoći u vožnji te suvremen i čist unutarnji prostor koji vozaču i putnicima pruža prvoklasno iskustvo boravka u dnevnom boravku.

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Inženjerstvo u osnovi

Četiri pogonska sklopa K8 razvijena su kako bi pružila profinjenu, glatku isporuku snage, istodobno poboljšavajući potrošnju goriva i smanjujući emisije (opcije pogonskog sklopa mogu se razlikovati ovisno o zemlji).

Najsuvremeniji 3,5-litreni pogonski sklop Smartstream nudi se u dva oblika snage i tipa goriva: izvedba GDI (izravno ubrizgavanje benzina) snage 300 KS i okretnim momentom od 359 Nm i LPI (ubrizgavanje tekućeg propana) snage 240 KS s okretnim momentom 314 Nm.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Dostupan je i 2,5-litreni GDI motor koji isporučuje 198 KS i okretni moment 248 Nm. Poput pogonskog sklopa Smartstream, četverocilindrični 2,5-litreni motor ima tehnologiju dvostrukog ubrizgavanja GDI i MPI za ostvarenje optimiziranog ubrizgavanja goriva u svim radnim uvjetima.

Početni pogonski sklop u novom K8 osvježena je verzija Kijinog nagrađivanog 1,6-litrenog T-GDI motora koji će biti dostupan od prve polovice ove godine.

8-stupanjski automatski mjenjač, ​​dizajniran i razvijen u vlastitom pogonu, prati 2,5 GDI motor i 3,5 GDI i LPI Smartstream derivate.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Uz osjećaj profinjenosti, K8 je razvijen da nudi minimalnu NVH (buku, vibracije i grubost), koristeći ojačane materijale za smanjenje zvuka, uključujući trostruko rješenje brtvljenja na vratima koje dramatično smanjuje neželjene zvukove koji dolaze izvana. Razine vibracija svedene su na najmanju moguću mjeru zahvaljujući djelomično novom prigušivaču vibracija.

Kao model orijentiran na performanse, K8 će imati i model AWD s pogonom na sva četiri kotača, kojem će dominantan biti pogon na prednjim kotačima. Ovaj model će bit dostupan s pogonskim sklopom 3,5 GDI Smartstream koji pruža prilagođene karakteristike snage i performansi, a istovremeno postiže poboljšanu potrošnju goriva i smanjenu emisiju štetnih plinova. Omogućuje sportskoj limuzini K8 da uvijek radi optimalno, olakšavajući snagu i performanse aktivnom raspodjelom okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača, ovisno o uvjetima na cesti i situaciji u vožnji.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Prednji ovjes MacPherson i stražnji multi-link ovjes stvaraju savršenu ravnotežu između dinamike vožnje i udobnosti vožnje.

Progresivan i moderan unutrašnji prostor

Svi elementi interijera K8 dizajnirani su s luksuznim luksuzom, služeći za podizanje osjetila vozača i putnika. Na primjer, K8 ima ergonomski napredno vozačko sjedalo koje koristi ne manje od sedam zračnih džepova - uključujući naslone, bočne strane i predio bokova - kako bi postigao savršen položaj sjedenja i osjećaj u vožnji.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Nazvano Ergo Motion Seat, vrhunsko vozačko sjedalo ima način 'udobnog istezanja' koji pojedinačno kontrolira zračne džepove bokova i naslona sjedala, stvarajući efekt istezanja dok sjedite. Tu je i funkcija 'pametne potpore' koja zateže sjedalo uz tijelo vozača, stvarajući jedinstvo i pomažući potaknuti potpuno povjerenje u vožnji. Funkcija ‘pametne potpore’ sjedala aktivira se kada K8 uključi sportski način vožnje ili kada automobil prijeđe 130 km/h. Smanjuje visinu područja bokova sjedala i jača potporu bočnim podupiračima. Treći inovativni način rada 'pomoć pri držanju tijela' podešava zračne komore smještene oko bokova i stražnjih dijelova sjedala tijekom vožnje dulje od jednog sata kako bi osigurao raskošan položaj sjedenja.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Daljnje poboljšanje udobnosti vozača nova je funkcija produženja jastuka Ergo Motion Seat-a koja omogućuje vozaču da u potpunosti prilagodi duljinu bočnih dijelova sjedala kako bi bila kompatibilna s njihovom visinom i željenim položajem vožnje.

Ista pažnja i pažnja prema detaljima također je posvećena dobrobiti putnika u K8. Baš kao i vozačko sjedalo, i za suvozača postoji visokotehnološko osmostrano podesivo udobno električno sjedalo koje nudi optimalan položaj sjedenja i prostor za odmor.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Ventilacija i grijanje svih K8 sjedala može se prilagoditi u tri jednostavna stupnja, a kabina se može podijeliti u tri glavna područja za optimizaciju temperature okoline, što znači da svaki putnik i vozač doživljavaju 'dnevni boravak' prema svojim željama.

Za putnike u drugom redu K8 postoji višenamjenski potpuno povezani središnji naslon za ruke koji sadrži USB priključak za punjenje, pomične držače čaša i uređaj za kontrolu medija. Dalje poboljšavajući udobnost putnika K8, stražnje područje naslona za glavu prvog reda razvijeno je kako bi obuhvatilo dizajn tipa vješalice, omogućavajući lako i udobno postavljanje odjeće i torbica.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Napredna povezanost, infotainment i kvaliteta zvuka

Suvremeni panoramski zakrivljeni zaslon povezuje 12-inčni digitalni klaster i 12-inčni sustav za zabavu i informacije, okupljajući naprednu tehnologiju povezivanja i informacijsko-zabavnu tehnologiju K8 za sve unutar sportske limuzine. Ovaj zakrivljeni zaslon - prvi za Kiju - čist je, ultra moderan i jednostavan za upotrebu, pružajući K8 učinkovit minimalistički jednostavan tehnički stil.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

K8 je prvo Kijino vozilo koje ima vodeći zvučni sustav tvrtke Meridian Audio. Vrhunski zvučni sustav s 14 zvučnika svjetski poznatog britanskog audio pionira koristi napredne materijale i inovacije sljedeće generacije kako bi omogućio najvišu razinu kvalitete zvuka podešenu posebno za unutrašnjost vozila.

Uz vodeće K8-ove tehnološke mogućnosti, prvi put je primijenjena Kijina potpuno nova 12-inčna head-up tehnologija zaslona - koja ima 50-postotno povećanje površine projekcije i grafičke veličine u odnosu na prethodnu generaciju. Ova head-up jedinica slijedeće generacije jasno vizualizira bitne podatke za vozača na njihovim očima, uključujući napredni sustav pomoći vozaču, navigacijske informacije i trenutnu brzinu.

  • +9
  • +6

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Napredni ADAS sustav pomoći vozaču

Kijin poznati napredni sustav za pomoć vozaču (ADAS) smanjuje opasnosti, u potpunosti štiteći putnike i ostale sudionike u prometu na svakom putovanju. Kao dio svog ADAS paketa, K8 ima visoko priznatu Kijinu pomoć pri izbjegavanju sudara prema naprijed (FCA), koja pomaže u izbjegavanju sudara s predmetima ispred vozila tijekom vožnje. Ako prethodno vozilo iznenada uspori ili ako se otkrije rizik od sudara prema naprijed, poput zaustavljenog vozila, pješaka ili biciklista ispred K8, FCA daje upozorenje. Nakon upozorenja, ako se rizik od sudara poveća, FCA automatski pomaže u hitnom kočenju vozila.

FCA-ove mogućnosti kočenja u nuždi također pomažu u mnogim drugim scenarijima vožnje za K8. To uključuje ako postoji rizik od sudara s vozilom koje nadolazi dok skrećete lijevo na raskrižju ili tijekom vožnje kroz raskrižje i ako postoji rizik od sudara s nadolazećim prometom s lijeve ili desne strane. Pri promjeni trake tijekom vožnje, ako postoji rizik od sudara s nadolazećim ili prethodnim vozilom u sljedećem traku, FCA automatski pomaže u manevru izbjegavanja. Napokon, ako postoji opasnost od sudara s pješakom - posebno ako se osoba nalazi na bočnoj strani predviđenog puta vozila - FCA tehnologija automatski pomaže u manevru izbjegavanja.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

K8 također ima Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA) tehnologiju koja upozorava ako automobil prekoračuje ograničenje brzine koristeći podatke s prednje kamere ili navigacijskog sustava.

Navigacijski pametni tempomat (NSCC) pomaže vozaču da vozi K8 sigurnom brzinom na autocesti koristeći navigacijske podatke u stvarnom vremenu. Na primjer, ako vozač tijekom brzine NSCC postavi brzinu na trenutno ograničenje brzine na autocesti, zadana brzina automatski se mijenja kad god se ograničenje brzine promijeni. Dalje proširujući opseg NSCC-a, za dijelove autoceste gdje postoje zavoji i krivine, tehnologija automatski smanjuje brzinu vožnje K8 prije nego što naiđe na iste. Po povratku na ‘ravnu’ autocestu, NSCC resetira ograničenje brzine na prvobitnu razinu.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Highway Driving Assist 2 (HDA 2) pomaže u održavanju zadane udaljenosti i brzine od vozila ispred vas tijekom vožnje autocestom i pomaže centriranju vozila u traku tijekom vožnje, čak i kroz zakrivljeni dio. U scenarijima kada se vozilo sa strane Kia limuzine vozi preblizu, tehnologija HDA 2 pomaže prilagoditi putanju K8 tako da minimizira opasnost i maksimizira sigurnost. Tehnologija Surround View Monitor (SVM) prikazuje u stvarnom vremenu video snimke okoline oko K8, dodatno povećavajući sigurnost, posebno tijekom manevara parkiranja.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Pomoć pri izbjegavanju sudara pri parkiranju unatrag (PCA) pomaže u izbjegavanju sudara sa stražnjim objektima tijekom vožnje unatrag. Ako postoji opasnost od sudara sa stražnjim objektom tijekom vožnje unatrag, PCA daje upozorenje. Nakon upozorenja, ako se rizik od sudara poveća, PCA automatski pomaže u kočenju u nuždi. Daljinsko pametno parkiranje (RSPA) pomaže vozaču da daljinski parkira ili izađe s parkirnog mjesta izvan vozila.

Kia K8

Kia K8

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

K8 je izrađen od čelika visoke čvrstoće, ali laganih što pojačava ukupnu sigurnost putnika. Također sadrži devet različitih sigurnosnih sustava i sistemskih aplikacija, uključujući zračni jastuk za vozača, zračni jastuk za koljena vozača, zračni jastuk za suvozača, dva prednja bočna zračna jastuka, dva stražnja zračna jastuka i dva bočna zračna zavjese.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!