PRVI DETALJI

Citroën pokazao Basalt Vision koncept: Kompaktan, snažan i mišićav SUV coupé, ali ne za Europu

08.04.2024 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon modela C3 i C3 Aircross, ovaj model označava novu etapu u Citroënovoj međunarodnoj ofenzivi s posebnim programom modela koji se razvijaju i proizvode lokalno u središtu njihovih tržišta. Na tržište izlazi u drugoj polovici 2024.

Citroën je objavio prve slike modela Basalt Vision, novog koncepta kompaktnog SUV coupéa koji će se pridružiti asortimanu Marke u Indiji i Južnoj Americi u drugoj polovici 2024. Snažan i moderan, ovaj novi model spaja nekoliko automobilskih kodova kako bi kupcima ponudio najbolje. Kombinira fluidnost i dinamičnost coupéa, prednosti i robusnost povišenog SUV-a te ravnotežu i prostor u limuzini s 5 vrata.

Razvijen uz izravnu uključenost timova u sjedištu i u svakoj regiji, te zahvaljujući snažnoj lokalnoj integraciji, Basalt Vision će poduprijeti međunarodni rast Citroëna uz C3 i C3 Aircross na glavnim tržištima. Sva tri modela dio su istog programa koji na tržište donosi modele sa snažnim karakterom i prepoznatljivim iskustvom udobnosti na brodu.

Citroën Basalt Vision koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Basalt Vision je vjerna vizija modela koji će kupcima biti ponuđen u drugoj polovici 2024. godine, ali zasad nema planova dolaska i na europsko tržište. Lansiran u drugoj polovici 2024., Citroën Basalt Vision predstavlja kompaktan, snažan i mišićav SUV coupé koji će se svidjeti mladim profesionalcima i obiteljima nudeći nenadmašno iskustvo udobnosti u vozilu.

Novi koncept

Citroën Basalt Vision je odvažan koncept za vrlo kompaktan SUV Coupé koji spaja brojna očekivanja kupaca. Bit će to prvi model na ovom području koji će posuditi atribute iz različitih automobilskih kodova. Njegov SUV karakter je ambiciozan, izražava modernost, robusnost i sigurnost.

Snažan i mišićav, ima samouvjeren, čvrst stav na cesti, zahvaljujući visokom razmaku od tla, visokom poklopcu motora, uspravnom prednjem dijelu, proširenim blatobranima i zaštićenim lukovima kotača prepoznatljivih geometrijskih oblika. Njegov stražnji rub nalik kupeu dodaje fluidnost i dinamiku modelu koji izražava energiju i napetost. Cjelina je atletska i elegantna, s uravnoteženim proporcijama i elegantnom siluetom koja sugerira aerodinamičku učinkovitost.

Citroën Basalt Vision koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Otkud ime Basalt?

Citroën kaže kako jedinstveno pozicioniranje ovog konceptnog modela opravdava namjenski naziv, Basalt, koji će biti zadržan kada bude pušten u prodaju. Bazalt dijeli s ovom vulkanskom stijenom, rođenom iz energije zemlje, obećanje robusnosti i spokoja koje predstavlja ovaj otporan i bezvremenski materijal. Ovim vrijednostima savršeno odgovara vozilo koje će uvjeriti svog vlasnika svojom izdržljivošću i pouzdanošću te mu omogućiti da se opusti u pravoj čahuri.

Citroën Basalt Vision je SUV coupé sa svim prednostima limuzine s 5 vrata. Veći razmak od tla olakšava ulazak i izlazak iz vozila koje nudi mnogo prostora, i sprijeda i straga. U kombinaciji sa zaštitnim štitnicima sprijeda i straga te bočnim štitnicima, Basalt pruža osjećaj sigurnosti i zaštite, omogućujući vam da se spokojno nosite s teškim uvjetima vožnje.