Prva fotografija

Audi će u Frankfurtu predstaviti svoj koncept električnog terenca AI: Trail quattro

26.08.2019 u 16:03

Bionic
Reading

Ovo vozilo upotpunjava kvartet električnih koncepata Audija, a koji prikazuju različite vizije njegovih budućih električnih vozila

Nakon što je Audi na autosalonu u Šangaju u travnju prikazao svoje konceptno vozilo AI: ME dizajnirano za upotrebu u gradu, njemački proizvođač premium automobila najavio je kako će na autosalonu u Frankfurtu prikazati svoje električno off-road vozilo.

Njegovo ime je AI: Trail quattro, pri čemu AI označava kraticu za umjetnu inteligenciju (artificial intelligence), a sama tvrtka je objavila i prvu službenu fotografiju vozila koje je opisala kao 'terenac s električnim pogonom'. Slika prikazuje četverosjed u obliku buggyja koji leži na velikim terenskim gumama te velikim staklenim plohama na bočnim vratima. Upotreba imena Audijeva legendarnog 4x4 naziva quattro potvrđuje da će ovaj model imati pogon na sva četiri kotača.

Ono upotpunjava kvartet električnih koncepata koje je Audi objavio, a koji prikazuju različite vizije budućih električnih vozila. Počeli su s konceptnim automobilom Aicon na sajmu u Frankfurtu 2017., autonomnim vozilom dizajniranim za krstarenja na dugim relacijama između gradova.

Audi Aicon, koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Potom je uslijedio PB18 e-tron, nizak siluetom sportski automobil koji vjerojatno prikazuje R8 sljedeće generacije.

Doista prekrasna studija budućeg sportskog vozila nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Audi PB18 e-tron koncept iz 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Posljednje prikazano konceptno vozilo bio je AI: ME, za autonomnu vožnju (razina 4) spreman gradski automobil koji predstavlja budući električni hatchback zasnovan na platformi MEB električnih automobila VW Grupe, kojoj pripada i marka Audi.

Čini se da AI: Trail quattro ima kompaktne dimenzije slične modelu AI: ME, čije su dimenzije: dužina 4,30 m, širina 1,90 m i visina 1,52 m, uz međuosovinski razmak od 2,77 m. Koncept AI: Trail quattro također može koristiti električnu platformu MEB. Ta se arhitektura već koristi za terenski automobil Volkswagen ID. Buggy, pokazujući proizvodni potencijal električne verzije takvog vozila.

  • +3
Audijev kvartet koncepata električnih vozila: Aicon, PB18 e-tron, AI: ME i AI: Trail quattro Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi