obostrano zadovoljstvo

Već danima razbijate glavu oko toga što kupiti svom tinejdžeru, a rješenje vam je pred nosom

06.12.2018 u 07:15

Bionic
Reading

Kupiti poklon tinejdžeru zna biti nemoguća misija iz koje rijetko kada obje strane izađu zadovoljne. No za roditelje možda postoji win-win situacija. Prepaid kartice mogu se koristiti svugdje gdje se koriste obične kreditne kartice, vi kontrolirate troškove, klinci kupe što žele, a istovremeno se uče odgovornosti. Saznajte koje su sve prednosti poklanjanja prepaid kartca svom tinedžeru ovog Božića

Klinci će si kupiti ono što zapravo žele

Kao što smo već rekli, kupovanje poklona za tinedjžere može biti prava noćna mora. Tko može pratiti sve te trendove koji se izmjenjuju svakih par mjeseci, osobne ukuse koji se mjenjaju češće nego se pospremi soba i mogućnosti koje pruža digitalno okruženje u kojem žive?

Najbolji način da si uštedite živce, novce i vrijeme je da im samima omogućite kupnju poklona koje oni stvarno žele. S poklon karticom ih mogu kupiti u dućanima ili online, tako da im izbora ne nedostaje. Vi zadovoljni, oni zadovoljni, mir u kući.

Naučite ih financijskoj pismenosti

Što god mi mislili o tome, doba paprinatog novca bliži se kraju. Financijski sustavi u kojima djelujemo sve su apstraktniji i kompleksniji, a s razvojem blockchain tehnologije i sve širim uvođenjem farmanih valuta u digitalnim transkacijama, taj će sustav mutirati i dalje u smjerovima koje danas ne možemo zamisliti.

Ako tome pridodamo i činjenicu da se u školama skoro pa uopće ne uči osnovna financijska pismenost, na vama je da ih što bolje pripremite na sve kompleksniji svijet u kojem moraju moći plivati. Prvi korak u tome svakako može biti poklon kartica na kojoj vi kontorlirate sve troškove, a njima omogućujte prve korake u financijsku nezavisnost i odgovornost.

Kontrolirajte njihove troškove lakše

Na prepaid karitcama vi kontrolirate sve troškove. Sami odlučite koliko je novaca dovoljno i u svakom trenu možete provjeriti stanje računa. Istovremeno, vaš tinedžer ima osjećaj slobode i da vjerujete kako može biti odgovorna i odrasla osoba. Ako to povjerenje iznevjeri, bez problema možete povući preostala sredstva s kartice.

Budite progresivan roditelj

Kada kažemo 'progresivan', ne mislimo na ideološka uvjerenja, već na pristup okruženju u kojem se nalazite. Ili ćete biti roditelj koji će izložiti svog tinedžera tehnologijama koje ću uskoro biti standard i na taj ih način pripremiti na odrasli život, ili ćete ih štiti od budućnosti i ne im usaditi pozitivne navike odgovornosti prema vlastitim financijama koje će im dobro služiti kroz cijeli život.

Voliš darove? Uključi se u blagdansku nagradnjaču tportala!

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Visom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.