BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas vas daruju Uriage, Fraktura, Viška kuća, Amaranthine te MAXtv i Pickbox!

11.12.2018 u 13:23

Bionic
Reading

Ovaj utorak uljepšat će vam naša nagradnjača i vrijedne nagrade naših partnera, a to su: Uriage, Fraktura, Viška kuća, Amaranthine te MAXtv i Pickbox. Nagradno pitanje pronađite u članku i uključite se u blagdansku čaroliju tportala

URIAGE AGE PROTECT serum

Uriage AGE PROTECT MULTI ACTION INTENZIVNI SERUM ciljani je proizvod protiv bora koji ima dvostruku koncentraciju aktivnih sastojaka.

Sadrži dvostruku zaštitu od plave svjetlosti i onečišćenja iz okoliša. Zaglađuje teksturu kože zahvaljujući kompleksu AHA koji uklanja površinske stanice te aktivni sastojci seruma učinkovito prodiru u kožu i djeluju. Hijaluronska kiselina popunjava bore, a retinol zaglađuje bore i učvršćuje kožu. Vitamin C i E u sastavu djeluju protiv hiperpigmentacija i daju koži blistavost.

Svi proizvodi sadrže patent BLB ( blue light barrier) koji smanjuje štetni utjecaj plave LED svjetlosti kojom smo svakodnevno izloženi zračenjem iz ekrana kompjutera, laptopa, mobitela…

Dostupno u ljekarnama, cijena 268 kuna, 30 ml.

Fraktura vas nagrađuje sa čak 3 knjige!

Aira prekoračuje granice realizma prisiljavajući svijet da živi po zakonima njegove mašte. – New York Sun

César Aira; Epizoda u životu putujućeg slikara

  • Sa španjolskog preveo Dinko Telećan
  • Broj stranica: 128
  • Godina izdanja: rujan 2018.
  • Naslov izvornika: Un episodio en la vida del pintor viajero Najznačajniji od putujućih slikara Zapada bio je veliki Johan Moritz Rugendas, majstor fizionomije prirode, kojemu se divio i sam Humboldt. Rugendasovo drugo i posljednje putovanje u Južnu Ameriku potrajalo je šesnaest godina, od 1831. do 1847., a urodilo je tisućama ulja na platnu, akvarela i crteža, koji su uglavnom prikazivali prašume i planine tropa. No tajni cilj putovanja koje je obuhvatilo cijelu Rugendasovu mladost bila je Argentina: samo ondje, u tajanstvenoj praznini smještenoj na jednakoj udaljenosti između horizonata, na njezinim beskrajnim ravnicama – samo ondje bi, mislio je, mogao otkriti naličje svoje umjetnosti...Kudikamo više nego prilog nevjerojatnom životopisu Johana Moritza Rugendasa, Epizoda u životu putujućeg slikara, fascinantni roman velikog argentinskog pisca Césara Aire, meditacija je o onom lijepom i onom grotesknom u prirodi, o potrazi za nadahnućem, ali ponajviše maestralna priča o lovu na onaj osobiti trenutak u životu umjetnika, trenutak koji se plaća najvećom cijenom, ali koji će – za onoga tko ga ulovi – zauvijek promijeniti sve.

Snježana Banović, Službeni izlaz, Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici

Kazališna umjetnost jedinstvena je jer se u zamračenoj kutiji, na najmanjemu mogućem prostoru susreću umjetnici, gledatelji i politika, a bez nijednoga od njih predstava ne može početi. Za umjetnike i gledatelje je jasno, dok je politika ta koja na našim prostorima prečesto i predugo vodi glavnu riječ, prikriveno ili otvoreno cenzurira i ne dozvoljava umjetnicima da rade ono što najbolje znaju.

Snježana Banović, beskompromisna kritičarka, pedantna istraživačica arhiva i vrsna spisateljica oštra pera u Službenom izlazu s raznih strana osvjetljava sve probleme s kojima se naše kazalište, ali i umjetnost u cjelini susreću te ne ostavlja mnogo prostora za optimizam i nadu. Službeni izlaz bavi se ponajviše HNK-om od vremena Drugoga svjetskoga rata i poraća pa do današnjih dana, našim velikim umjetnicima i intendantima Vladimirom Habunekom, Brankom Gavellom, Marijanom Matkovićem i mnogima drugima te političarima koji kroje njihove sudbine.

Snježana Banović nikada se nije predavala općoj letargiji, bila je na pozornici do kraja pod svjetlima reflektora, govorila i pisala o onome što ne valja argumentirano, precizno i bez straha, a hoće li nastaviti, ne ovisi više samo o njoj.

Željko Ivanković

In illo tempore

  • Broj stranica: 160
  • Datum izdanja: svibanj 2018.

In illo tempore bravurozna je minijatura, vješto iskovana u majstorskoj radionici Željka Ivankovića, u kojoj se ogleda čitav jedan svijet, cijelo jedno povijesno razdoblje. Roman o ljudskim karakterima, o gradu u vremenu davno nestalom na čije stanovnike, junake, zločince, obične ljude, male i velike, sitničave i grandiozne u svojim postupcima, mogu podsjećati samo ovakve veličanstvene priče.

Pripovijeda se da se ne bi zaboravilo, a zapisuje se da bi se nešto otrgnulo nestalnom sjećanju. Što su događaji dalji od nas, to su nejasniji, to je manji broj svjedoka, a priča sama popunjava svoje rupe i nedostatke. Da bi oteo zaboravu jednu veličanstvenu priču, iz nekih sada već davnih, a ipak bliskih vremena, pripovjedač romana In illo tempore u biblijskom nas stilu vraća u najteže godine dvadesetog stoljeća, u vrijeme neposredno prije Drugoga svjetskoga rata, sam rat i poraće, u Vareš, to već mitsko mjesto Željka Ivankovića. Ondje se susreću fra Miroslav Milošević, vareški župnik, i doktor Haim Altarac, apotekar iz Sarajeva koji je svoju radnju otvorio u Varešu, i razvijaju jedno sasvim neočekivano prijateljstvo. Priča o malim velikim ljudima, o razumijevanju i ljudskosti, o ljubavima i patnjama, o zločinima i nepravednim kaznama, o životu jednoga grada i nekoliko pojedinaca sklapa se u nezaboravnu čitateljsku cjelinu, u roman koji ne odgovara na pitanje gdje si bio 1941., već propituje granice humanosti, zlu kob, lojalnost i prijateljevanje.

Viška priča poklanja jednom dobitniku dva poklon obroka

U gastro ponudi Adventa u Zagrebu ponovo su delicije viške konobe koja je u ljeto 2017. svakodnevno oduševljavala glavnu postavu filma 'Mamma Mia 2'. Viška pogača, viško crno i bijelo kuhano vino, 14 vrsta viških rakija, hroštule i cviti kao autohtoni viški kolači i razni drugi specijaliteti otoka Visa i ove su godine na zagrebačkim ulicama tijekom Adventa. Nakon što je u prve dvije godine lakoćom izazivala oduševljenje posjetitelja te postala top lokacija za odlično kuhano vino, izvrsne rakije te ukusnu hranu, 'Viška priča' na zagrebački Advent vraća se i treći put te je ovog prosinca prisutna na tri lokacije: Strossmayerovo šetalište, Europski trg te Ledeni park na Tomislavcu.

Iako je dosad upravo viška pogača bila zaštitni znak Viške priče, ove godine – ukusni riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba, bit će pravo otkriće svakome tko ih isproba. S obzirom da je neizostavni element uličnog adventskog ugođaja kuhano vino, ne propustite autohtona vina otoka Visa - viški plavac mali kao sortu crnog te kuc kao sortu bijelog, jer riječ je o najboljim kuhanim vinima koje ćete ove zime u Zagrebu isprobati.

S obzirom da su, osim vina, na Adventu vrlo tražene i rakije – Viška priča omogućuje vam susret s čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa pa, ako vam nije u planu skori odlazak na ovaj prekrasan hrvatski otok, Advent u Zagrebu idealna je prilika da ih isprobate s obzirom da se proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnojprodaji. Ponudu Viške priče na Adventu u Zagrebu čine: viška pogača, viški plavac mali, bijelo vino kuc, 14 viških rakija, hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, energetski kolač od smokve i ljekovitih trava – hib i dr.

AMARANTHINE ili kako iskazati najljepšu & najsjajniju od svih emocija vas daruje s 2 narukvice!

Ljubav je nešto najbolje i najljepše što nam se može dogoditi u životu i uvijek dolazi spontano i bezuvjetno, bez naknade ili prisile. Možda na prvi pogled zvuči paradoskalno jer doista živimo u materijalnom svijetu i društvu koje potiče na stjecanje dobara i prihvaćanje tuđih normi, stavova ili lažnih imperativa. No kako onda u takvom svijetu iskazati ono što ne možemo kupiti, normirati, naručiti, posjedovati…?

Postoji li uopće pravilo ili procedura kako iskazati ljubav; onu najljepšu, najsnažniju i najnekontrolabilniju od svih ljudskih emocija? Srećom ne postoji, niti vjerujemo da ćemo ikada otkriti. Istinska ljubav traži prepuštanje trenutku, osjećajima i nadahnuću, a jedan takav trenutak, jedan od mnogih, koji se vežu uz ljubav stoji iza priče o AMARANTHU.

AMARANTHINE je drugo ime za ljubav; ljepotu življenja i bezuvjetne ljubavi, beskrajne, snažne i nježne. Emocije zbog koje se vrti svijet, onog jednostavnog i neponovljivog osjećaja sreće i mira u zagrljaju voljene osobe. To je naš AMARANTHINE, složenica koja se pojavila još u 17 stoljeću i do nas došla u značenju beskrajnog, trajnog, vječnog i besmrtnog.

Upotpunite blagdansku atmosferu i iščekivanje Božića uz MAXtv To Go I Pickbox!

Osvojite 2 MAXtv To Go promo koda ( uključuju MAXtv To Go Osnovni + Pickbox + Snimalicu na 3 mj.)

MAXtv To Go Osnovni nudi zabavu za cijelu obitelj uz filmske, dječje, dokumentarne I glazbene kanale.

Uživajte u hit serijama, ekskluzivnim premijerama i filmskim klasicima uz Pickbox videopaket na pretplatu jer ovih blagdana donosimo više od 45 božićnih filmova za cijelu obitelj!

Uz uslugu Snimalica nema više propuštenog sadržaja - počnite odmah gledati sadržaj ispočetka ili snimite željeni TV sadržaj i naknadno ga pogledajte.

Dobitnici su Gordana Karamarko Radić (Uriage), Ljiljana Josipović (Epizoda u životu putujućeg slikara), Joso Mestrovic (Službeni izlaz), Snježana Ferina (In illo tempore), Franka Oreb (Viška priča), Slađana Babić (Amaranthine), Gordana Brlek (Amaranthine), Andrej Tomšić (Maxtv), Irena Georgievski (Maxtv).

Genijalni recepti, originalni pokloni i samo dobre vijesti čitaj na blagdanskom izdanju tportala!