BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Nivea, Terme Tuhelj, Splat, Profil, Viška priča i Kazalište Planet Art

10.12.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Već devetu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Imat ćete prilike osvojiti ih svakog dana, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U prvom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Nivea, Terme Tuhelj, Splat, Profil, Viška priča i Kazalište Planet Art

Nivea poklanja Nivea poklon paket. Labello donosi neočekivanu inovaciju među proizvodima za njegu usana. Malen, praktičan i prikladan svakoj torbici - Labello Crayon balzam u boji spaja klasičnu Labello njegu i trendi boje, a rezultat su mekane i neodoljive usne u tri nijanse – LABELLO Crayon Black Cherry, Coral i Poppy Red! Kremasta i ugodna tekstura čini svako nanošenje pravim zadovoljstvom dok istovremeno predivne boje jamče dobro raspoloženje. Tvoja omiljena Labello formula za njegu s prirodnim sastojcima ulja avokada, jojobe i pčelinjeg voska brine za hidrataciju tvojih usana, dok se tri upečatljive nijanse savršeno usklađuju sa svim tonovima kože. Zahvaljujući svom tankom vrhu, novi Labello Crayon balzam u boji može se precizno nanijeti čak i bez ogledala, a ukoliko želiš intenzivniju nijansu, samo nanesi dodatni sloj. Koliko si puta poželjela da tvoj omiljeni Labello ima boju ruža? Uštipni se, predstavljamo ti prvu Labello liniju za šminkanje! Koji ćeš Labello Crayon balzam u boji prvo isprobati? Ukoliko voliš više tamnije nijanse, zaljubit ćeš se u Labello Crayon Black Cherry koji usnama pruža intenzivnu boju i dugotrajnu hidrataciju zahvaljujući poboljšanoj formuli bez mineralnih ulja. Nježnijim pripadnicama ljepšeg spola koje vole neutralnije nijanse na usnama savršeno će pristajati Labello Crayon Coral s prirodnim uljima koji čine vaše usne svilenkasto mekim. Za sve tipove koji smatraju da je crvena boja nezaobilazan klasik koji pristaje svakim usnama i podiže bilo koji outfit, tu je Labello Crayon Poppy Red - za njegovane i neodoljive usne u crvenoj boji koja odgovara svim tonovima kože. Labello Crayon Black Cherry – preporučena maloprodajna cijena 44,90 kn, Labello Crayon Coral – preporučena maloprodajna cijena 44,90 kn, Labello Crayon Poppy Red – preporučena maloprodajna cijena 44,90 kn. Za više informacija o NIVEA proizvodima posjetite: http://www.nivea.hr. Pratite novosti o NIVEA proizvodima prijavom na primanje newslettera na: www.nivea.hr/o-nama/beiersdorf/Newsletter. Facebook NIVEA Hrvatska i Instagram NIVEA Hrvatska.

Terme Tuhelj jednom čitatelju poklanjaju ulaznicu za Vodeni planet za 2 osobe (ulaznice ne vrijede za doček Nove godine). Svi na doček Nove godine u kupaćem kostimu! Uđite u 2019. na potpuno originalan način, uživajući u nezaboravnom Pool partyju kojeg za svoje posjetitelje pripremaju Terme Tuhelj. Iako mu se veselimo, doček Nove godine za mnoge je, htjeli to priznati ili ne, i svojevrstan stres. Ostati u toplom ili se zaputiti na neki od gradskih trgova, s kime slaviti, što odjenuti, što pripremiti od hrane..., stotinu je pitanja koja nas muče, pa se najčešće dogodi da jedva čekamo kraj proslave kako bismo se zavukli u krevet. Ove godine ne mora biti tako, u 2019. možete ući potpuno relaksirani i u kupaćem kostimu! Naime, Terme Tuhelj za svoje goste pripremaju izvanredni Pool party. Sve počinje 31. prosinca u 20 sati, a uz piće dobrodošlice i pjenušac u ponoć, očekuje vas All inclusive ponuda hrane i pića tijekom čitave noći na buffet stolu, foto corner za nezaboravne uspomene i, dakako, ples i zabava uz Disco DJ-a i Surka Beatbox sve do četiri ujutro. Roditelji s djecom koji nemaju kome ostaviti mališane na čuvanje ili ne žele ući u novu godinu bez svojim najmilijih, najčešće se odlučuju za ostanak kod kuće. U Termama Tuhelj čitava će obitelj uživati, jer im je, uz sve ostale sadržaje koje su pripremili za Silvestarsku noć, na raspolaganju 25-metarski olimpijski bazen, wellness bazen s jacuzzijima, vodenim slapovima i podvodnim masažama, Black Hole tobogan, a tu je i najnovija atrakcija Termi Tuhelj – Vodeni grad – adrenalinski tobogani s vodenim prskalicama i igračkama namijenjeni djeci od tri do deset godina. Cijena po osobi za originalan novogodišnji party je 350 kuna za odrasle i 175 kuna za djecu, a za djeca mlađu od šest godina ulaznica je gratis. Više o dočeku 2019. u Termama Tuhelj potražite na www.terme-tuhelj.hr.

Splat poklanja Smilex limeta pastu za zube. Smilex limeta je učinkovita 97% prirodna pasta za zube koja osvježava dah, nježno izbijeljuje i jača zubnu caklinu, štiti od karijesa te djelotvorno uklanja zube naslage – plak. Smilex limeta sadrži više od 12 aktivnih bio sastojaka, a među njima i prirodni PAPAIN, enzim koji osigurava temeljito čišćenje površine zubi i kalcij-laktat koji intenzivno osnažuje caklinu. Ioni cinka, prirodna olja metvice, limunova korica i ekstrakt kore magnolije pružaju antibakterijski učinak. Jedinstveni patent LUCTATOL® system s ekstraktom japanskog slatkog korijena smanjuje nastanak zubnih naslaga do 96% i uništava bakterije uzročnike karijesa, a njegova je učinkovitost klinički dokazana. Smilex limeta ne sadrži: SLS / SLES, triklosan, klorheksidin, agresivne abarazive, perokside, fluoride. Namijenjena je starijima od 12 godina te posebno onima koji žele uživati u dugotrajnoj sveježini limete. Dostupno u prodavaonicama dm drogerie markt Hrvatska.

Profil poklanja serijal ‘Genijalna prijateljica’ Elene Ferrante, sva četiri nastavka - 1. nastavak: ‘Genijalna prijateljica’; 2.nastavak: ‘Priča o novom prezimenu’; 3.nastavak: ‘Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju’ i 4.nastavak: ‘Priča o izgubljenoj djevojčici’.

Elena Ferrante: Genijalna prijateljica, prevela Ana Badurina. Veličanstveni roman koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, neusporediv s bilo čim dosad objavljenim. Pedesete godine prošlog stoljeća. Na ulicama siromašnog predgrađa Napulja upoznat će se dvije djevojčice; Elena i Lila. Jedna blaga i željna priznanja onih koji je okružuju, druga žestoka, nepokolebljiva i samosvjesna do najmanjeg atoma svog bića. Dvije djevojčice tu će započeti kompleksno, ali iznimno prijateljstvo koje će odrediti njihove sudbine. Roman Genijalna prijateljica prvo je poglavlje priče o Eleni i Lili, prvi dio tetralogije o nezaboravnim junakinjama koje nastoje stvoriti život u okrilju zagušujuće, nasilne kulture. Djelo koje se čita i kao izuzetna, raskošna freska društva tijekom više desetljeća, Eleni Ferrante donijelo je svjetsku slavu, unisono oduševljenje kritike diljem svijeta, a njezini čitatelji i kritičari suglasni su u ocjeni – ovo je veličanstvena proza našeg doba. Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti i taji ga još od objave svojeg prvog romana 1992. L'amore molesto. Proboj na scenu ostvarila je romanom Dani zaborava, priči o Olgi, ženi na pragu 40-ih, majci dvoje djece, koju ostavi suprug zbog mlađe žene.

Elena Ferrante: Priča o novom prezimenu - Genijalna prijateljica – drugi dio, s talijanskog prevela Ana Badurina. Elena i Lila, junakinje senzacionalnog serijala Genijalna prijateljica, ostavile su djetinjstvo za sobom. Lila je postala zatočenica svog braka, dok Elena polako sazrijeva pokušavajući upoznati svijet izvan granica svog susjedstva. Ljubav, ljubomora, obitelj, sloboda i predanost ključni su pojmovi koji određuju ovu fazu života dviju djevojaka. A tu je i kompleksno prijateljstvo koje konstantno varira između iznimne privrženosti i grubog odbacivanja, ali i dalje je sama srž njihovih emocionalnih života. Elena i Lila postaju žene, obje plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu tog prijelaza. Priča o novom prezimenu drugo je poglavlje sage o životu dviju izuzetnih djevojaka iz Napulja, tetralogije koja je Eleni Ferrante donijela svjetsku slavu i hvalospjeve kritike. Moćna saga o ženskom prijateljstvu i nevjerojatno precizna freska društva, remek-djelo misteriozne talijanske spisateljice kanonska je proza našeg vremena.

Elena Ferrante: Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju - Genijalna prijateljica – treći dio, s talijanskog prevela Ana Badurina. Lila i Elena – siromašne, genijalne djevojčice iz Napulja – postale su žene. Elena je ostavila pejzaže djetinjstva za sobom, diplomirala je, objavila uspješan roman i ušla u privilegirane krugove. Lila je ostavila supruga i napornim fizičkim radom pokušava prehraniti sebe i sina. Mlade žene, svaka na svoj način, pokušavaju zgrabiti priliku da uzmaknu životu siromaštva, neznanja i podčinjenosti. A to čine u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih i sedamdesetih; svjetovima revolucionara i reakcionara, studenata i kamorista, komunista i fašista, ali i u svijetu koji otvara sasvim nove mogućnosti emancipacije.

Elena Ferrante: Priča o izgubljenoj djevojčici - Genijalna prijateljica – četvrti i posljednji dio. Minule su godine otkako su Elena i Lila na ulicama poslijeratnog Napulja započele sudbinsko prijateljstvo. Elena je postala književnica, zasnovala obitelj i preselila se u Firencu. No siguran ritam života građanske klase i sve ono što je tako naporno gradila prekida njezina odluka da se vrati u Napulj kako bi bila s muškarcem kojeg je oduvijek voljela. Lila pak, koja se nikad nije uspjela osloboditi okova djetinjstva, postala je uspješna poduzetnica, ali njezin uspjeh dovodi je još bliže svemu što je oduvijek prezirala: nepotizmu, šovinizmu i nasilju koje vlada rajonom... Dok se suočavaju sa svim što život i sredina nose, središnje mjesto u njihovim životima i dalje zauzima prijateljstvo kao mjera koja sve određuje i kojom se sve mjeri. Priča o izgubljenoj djevojčici - u prijevodu Ane Badurine – grandiozno je finale jednog od najvećih književnih hitova desetljeća, tetralogije predodređene da stane uz bok najvećima i oduševi ne samo današnje čitatelje nego i generacije koje će tek doći.

Viška priča poklanja dva poklon obroka, a svaki se sastoji od:

  • 1 komada viške pogače, 1 čaše kuhanog vina (bijelo-crno, po izboru)
  • 1 čaše viške rakije po izboru te hib kao desert

U gastro ponudi Adventa u Zagrebu ponovo su delicije viške konobe koja je u ljeto 2017. svakodnevno oduševljavala glavnu postavu filma 'Mamma Mia 2'. Viška pogača, viško crno i bijelo kuhano vino, 14 vrsta viških rakija, hroštule i cviti kao autohtoni viški kolači i razni drugi specijaliteti otoka Visa i ove su godine na zagrebačkim ulicama tijekom Adventa. Nakon što je u prve dvije godine lakoćom izazivala oduševljenje posjetitelja te postala top lokacija za odlično kuhano vino, izvrsne rakije te ukusnu hranu, 'Viška priča' na zagrebački Advent vraća se i treći put te je ovog prosinca prisutna na tri lokacije: Strossmayerovo šetalište, Europski trg te Ledeni park na Tomislavcu. Iako je dosad upravo viška pogača bila zaštitni znak Viške priče, ove godine – ukusni riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba, bit će pravo otkriće svakome tko ih isproba. S obzirom da je neizostavni element uličnog adventskog ugođaja kuhano vino, ne propustite autohtona vina otoka Visa - viški plavac mali kao sortu crnog te kuc kao sortu bijelog, jer riječ je o najboljim kuhanim vinima koje ćete ove zime u Zagrebu isprobati. S obzirom da su, osim vina, na Adventu vrlo tražene i rakije – Viška priča omogućuje vam susret s čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa pa, ako vam nije u planu skori odlazak na ovaj prekrasan hrvatski otok, Advent u Zagrebu idealna je prilika da ih isprobate s obzirom da se proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnoj prodaji. Ponudu Viške priče na Adventu u Zagrebu čine: viška pogača, viški plavac mali, bijelo vino kuc, 14 viških rakija, hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, energetski kolač od smokve i ljekovitih trava – hib i dr.

Kazalište Planet Art poklanja 1x2 ulaznice za predstavu Ljubavna pisma Staljinu (22. 12.) i Za umrijet od smijeha (16.12).

Ljubavna pisma Staljinu (22. 12.). Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana 'Majstor i Margarita' Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno. Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista - jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina. Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost. 8. i 22. prosinca 2018. u 20h, Mala Scena, Zagreb; rezervacije i info: 01 468 3352; 01 468 3373; 01 468 3944; blagajna: pon. – pet.: 08h – 16.30h i sat vremena prije početka večernje predstave; on line prodaja: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/38/6455; www.planet-art.hr

Za umrijet od smijeha (16.12). Kazališni hit Za umrijet od smijeha koji je nastao u koprodukciji s Teatrom Rugantino, uz obilje smijeha i pitanja iz naše svakodnevice vodi nas u hrvatsku budućnost 2132. godine. U predstavi igraju Gordana Gadžić i Marko Torjanac, a režirao ju je Mario Kovač. 12. prosinca 2018. u 20h, Mala dvorana V. Lisinski, Zagreb; info. KD Lisinski 01/61 21 167 i 01/61 21 166; on line prodaja: https://www.ulaznice.hr/web/event/1/30209; www.planet-art.hr

Nagrade su osvojili Inga Janeš (Nivea), Marinko Karačić (Splat i Profil), Vlado Kovačević (Terme Tuhelj), Mia Vidak Matić (Viška priča), Sandra Kovač (Ljubavna pisma Staljinu), Irena Šćulac (Za umrijet od smijeha).

Genijalni recepti, originalni pokloni i samo dobre vijesti čitaj na blagdanskom izdanju tportala!