JEZERINČEV TJEDNI MIKS

'Zvjezdice EU-a simbol zvijezda djevice Marije'

17.07.2011 u 17:24

Bionic
Reading

Vojni biskup Juraj Jezerinac izjavio je danas, nakon mise u Crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Karlovcu, da nisu adekvatno tretirani oni koji su ratne zločine činili s predumišljajem i planom da sprovedu agresorsku politiku

Po mišljenju Jezerinca, krivica pada uglavnom na one koji su poput hrvatskih branitelja reagirali na agresiju i griješili.

'Mi stalno držimo loptu u našem polju, a loptu treba već jednom baciti preko u drugu državu u kojoj nismo ni jedan metak mi opalili. Umjesto da toliko energije trošimo na raščišćavanje zločina kod kuće, treba naći one koji su krivi za agresiju na Hrvatsku i koji još nisu odustali od svog sna 'velike Srbije'', kazao je Jezerinac, nakon mise kojom je proslavljen blagdan Blažene Djevice Marije Karmelske koji župljani naselja Švarča već 200 godina slave prve nedjelje po blagdanu.

'Ja sam za procesuiranje svakog zločina, ali i za to da se procesuiraju ponajprije zločini koji su bili prvi počinjeni i koji su bili uzrokom drugih zločina, a kojih uopće ne bi ni bilo bez onih prvih', rekao je Jezerinac.

Odgovarajući na upit novinara kazao je i da potpuno podržava istrage u vojsci.

U svojoj propovjedi naglasio je, pak, da 12 zvjezdica sa zastave Europske unije simbolizira 12 zvijezda krune Blažene djevice Marije jer, kako je rekao, Europa ima kršćanske temelje.

Jezerinac smatra da se unatoč 'jasnim kršćanskim temeljim' Europe upravo kroz Europsku uniju, 'u ime neke slobode', nastoji progurati sekularnost.

Ustvrdio je da vjernici, bez obzira kojoj vjeri pripadaju, moraju stalno isticati zajedničke vrijednosti jer samo zahvaljujući njima može doći do velikog ujedinjenja.