oglasila se pripćenjem

Zviždačica Đerek: 'Danas smo svjedočili potpunom raspadu sustava našeg premijera, znanog i pod inicijalima AP'

02.02.2023 u 22:39

Bionic
Reading

Zviždačica i pročelnica splitske gradske Službe za imovinu Maja Đerek poručila je u četvrtak kako premijer Andrej Plenković, umjesto da se pozabavi s problemom korupcije u vlastitim redovima i među najbližim suradnicima opetovano koristi taktiku prebacivanja odgovornosti i fokusa.

"Danas smo imali prilike svjedočiti potpunom raspadu sustava našeg Premijera, znanog i pod inicijalima AP. Uz brojne druge urotnike, koji ponovno dižu 'hajku i harangu' na potpuno nevine najbliže Premijerove suradnike tako se nekoliko puta na tapeti našlo i moje ime", navela je ironično u priopćenju Đerek.

Naime, zapošljavanje te zviždačice iz afere 'Državne nekretnine' na radno mjesto u Splitu premijer Andrej Plenković među ostalim je ranije danas problematizirao na konferenciji za novinare.

Nipošto ju, kaže, "ne iznenađuje tolika nervoza kod Premijera budući da mu je ponovno najbliži krug suradnika umočen u aferu pogodovanja i nezakonitog djelovanja", baš kao i u aferi koju je "osobno razotkrila prije godinu dana".

Indikativno je, tvrdi, da su gotovo isti akteri iz aktualne 'afere AP' pokušali i nju prisiliti da radi nezakonito svoj posao.

"Dakle, radi se o gospodinu Katičiću, Frki, Jandrokoviću, a vidimo da im se pridružio i gospodin Milić. Međutim, u 'aferi AP' pritisci i nezakonite naredbe nisu išli usmenim putem, kao u mojem slučaju, nego su se gospoda čak drznula sve raditi pisanim putem. Uz jednu malu razliku između te dvije afere - ja nisam gospodin Jakupčić (HDZ), inače USKOK-ov optuženik... Ja sam svoje uvjerenje da radim zakonito i časno platila nezakonitim otkazom u tvrtki Državne nekretnine", naglasila je Đerek.

  • +19
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Posao pročelnice u gradskoj upravi dobila je, naglašava, na javnom natječaju koji je proveden na transparentan način i pod budnim okom medija.

"Jasno mi je zašto Premijer ne želi transparentne natječaje za zapošljavanje iz Splita. Kako bi onda njegovi najbliži suradnici zapošljavali putem sms poruka", zaključuje Đerek.