VJERUJU U NEVINOST

Žužul: RNK Split je uz Praliju i Barbarića

09.01.2012 u 12:18

Bionic
Reading

Nogometaši Splita krenuli su u novu sezonu, trener Tonči Bašić u Parku mladeži obavio je prvu prozivku. Stiglo je sedam novih imena

Najzvučnije je pojačanje Josip Golubar iz Varaždina, a na prozivci su se još pojavili Vučemilović Grgić, Mrčela i Šantar iz Imotskog, blizanci Josip i Dražen Bagarić iz kninske Dinare te Babić iz Neretvanca. Ovih dana u redove Splita trebao bi doći i Tomislav Glumac iz Hajduka.

'Cilj Splita se zna, želimo plasman u Europu. Novina je da smo potpisali ugovor o skrbništvu nad školom drugoligaša Imotskog. Po tom ugovoru svi kvalitetniji igrači iz Imotskog imaju prioritet dolaska u Split. Ovo je jedan od takvih ugovora, bit će ih još, želimo se povezati s klubovima iz nižih rangova pa da djeca Dalmacije budu vezana za Split,' rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul.

Posljednjih dana Žužul je bio u žiži javnosti nakon uhićenja Nenada Pralije, Špire Barbarića i Snježane Blažević, bivših Splitovih djelatnika. Nagađa se da USKOK-ova akcije ide baš prema Žužulu.

'Postoji dio koji ne znam, dio na koji ne smijem odgovarati, a postoji i dio o kojem mogu govoriti. Nije mi drago da je do ovoga došlo, Pralija je moj prijatelj, Špiro zaposlenik i suosjećam s njima. Klub je uz njih i bit će uz njih na putu da dokažu nevinost,' rekao je Žužul.

Ponovili smo pitali, je li istraga usmjerena prema Slavenu Žužulu?

'To ne bih komentirao, jer je vrijeme o kojem se govori vrijeme u kojem je klub bio u stečaju. Možda bi o tome bilo bolje pitati ljude koji su tada bili u klubu,' kazao je Žužul, koji je formalno postao predsjednik Splita početkom 2009. godine kada je klub izašao iz stečaja.

Osjećate li se progonjenim?

'O svojim osjećajima ne bih govorio. Nastavit ću i dalje raditi svoj posao, radim ga uspješno, ponosno. Ovaj je klub nešto lijepo što se dogodilo ovom gradu, kamo sreće da se više ovakvih priča dogodilo,' govorio je Žužul.

Hoće li cijela afera štetiti klubu u nastavku prvenstva?

'Ne. Nema zašto,' odgovorio je Žužul.

Splitova predsjednika Igor Štimac naznačio je kao jednog od krivaca što nije postao predsjednikom HNS-a.

Kako bi se Žužul danas postavio?

'Nisam bio na Skupštini HNS-a, moja ruka nije bila ni za ovoga ni za onoga. A na Udruženju prvoligaša glasuje se po vlastitoj savjesti. Uvijek sam bio za nogomet i ono što je pozitivno u nogometu. I za interese Hajduka i Splita. Ali nisam za interese koji se valjaju iza interesa Hajduka,' zaključio je Žužul.