IZBORI U MEĐIMURJU

Župan Posavec kreće u borbu za novi mandat uz podršku četiri stranke

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 06.04.2021 12:54
  • Objavljeno 06.04.2021 u 12:54
Matija Posavec

Matija Posavec

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Aktualni međimurski župan Matija Posavec u utorak je potvrdio da će se kandidirati i za treći mandat na toj funkciji, kao kandidat "Nezavisne liste Matija Posavec", a podršku će mu dati HSLS, HNS, Centar i Demokrati

Posavec je podsjetio da je prošle godine na parlamentarnim izborima ostvario 7. najbolji preferencijalni rezultat u zemlji te imao prilike otići u Sabor, ali je odlučio ostati iz odgovornosti prema svom Međimurju. Kod te odluke, istaknuo je, ostaje i sada te ide po treći mandat.

Ustvrdio je da je Međimurje u njegovih osam godina mandata kao župana postalo bolje, razvijene, snažnije i izgrađenije u percepciji Hrvatske i šire.

"S ponosom mogu istaknuti da sam sa svojim suradnicima realizirao brojne kapitalne investicije u obrazovanju, zdravstvu, komunalnoj i prometnoj infrastrukturi čime smo podigli ukupni standard", rekao je Posavec.

Dodao je da je Međimurje u mnogočemu predvodnik, a u mnogočemu i jedino u Hrvatskoj te da je povuklo gotovo tri milijarde kuna iz EU za više od 100 kapitalnih projekata. Kazao je da je u protekle četiri godine broj poduzeća s 2417 porastao na 3498, za 46 posto.

"Kada sam preuzeo županiju bilo je 35.703 zaposlenih, danas ih je 41.380. Prihodi gospodarstva podigli su se s 10,8 na 16,3 milijarde kune, izvoz je povećan za 74,2 posto, a trgovinski saldo udvostručen s 1,3 na 2,6 milijarde kuna“, rekao je Posavec.

Naveo je i kako je broj nezaposlenih pao za 70 posto, sa 7923 na 2408.

"U vremenu koje je pred nama želim da se Međimurje još snažnije pozicionira u Hrvatskoj u gospodarskom, turističkom, obrazovnom, ali i političkom smislu“, poručio je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!