KOSOR UZVRAĆA BRANITELJIMA

'Zovu me maćehom, a osigurala sam im mirovine'

kosor, kaciga

kosor, kaciga

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Premijerka Jadranka Kosor danas je, govoreći o slučaju Purda, kazala kako očekuje da će on uskoro biti oslobođen jer je relevantno da su hrvatske institucije ispitale svjedoke i utvrdile kako je Purda nevin te da je svoj iskaz potpisivao u potpuno neprihvatljivim i neljudskim uvjetima, mučen i ponižen.

'Te činjenice sigurno ne može preskočiti nijedna neovisna institucija ni u jednoj demokratskoj državi', istaknula je premijerka. Kako je rekla, odmah nakon Purdina uhićenja osobno je nazvala srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i zamolila da svi zajedničkim snagama pomognemo i objasnimo razloge zbog kojih hrvatska vlada smatra da je Purda nevin.

'Nemoguće je da bilo tko prihvati posljedice Miloševićeva režima kao činjenice, a jedna je od tih posljedica da je Purda odveden iz Vukovara, mučen na neljudski način, da su bila ugrožena sva njegova prava, a sad je ponovno žrtva', kazala je.

Komentirajući tvrdnje izrečene na jučerašnjem skupu branitelja u Grubišnu Polju kako je ona braniteljima prije bila majka, a sada maćeha, premijerka je rekla da su neki koji su govorili na tom skupu ispolitizirani, jer je jedan od tih sudionika istaknuti član jedne stranke. "Ta maćeha za tu trojicu koji su govorili osigurala je putem zakona o pravima hrvatskih branitelja iz 2005. respektabilne mirovine", rekla je predsjednica Vlade.

Komentirajući spominjanje oružja na braniteljskim skupovima, Kosor je kazala da je zveckanje oružjem neprihvatljivo u vrijeme kad završavaju pregovori s EU-om i obilježava se 20. obljetnica hrvatske samostalnosti.

Premijerka je danas u Omišlju na Krku otvorila radove za izgradnju spremika za sirovu naftu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi