poruka plenkoviću

Zoran Milanović navodno viđen na skijanju u Italiji. Probali smo to provjeriti na Pantovčaku i dobili sulud odgovor

22.01.2022 u 18:49

Bionic
Reading

Da predsjednik Zoran Milanović voli skijati, nije tajna, a prema informaciji koju je dobio tportal, danas je navodno viđen na skijanju u Italiji

Informaciju je li predsjednik Zoran Milanović doista na odmoru, odnosno na skijanju u Italiji, pokušali smo provjeriti u Uredu predsjednika. U službenom upitu, poslanom na adresu glasnogovornika Ureda predsjednika, tražili smo potvrdu informacije, ali i pitali, ako je informacija točna, koliko je već dugo tamo i dokad ostaje. Jednako tako, zanimalo nas je kojim je prijevoznim sredstvom išao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ga je bilo.

Iako se radilo o uobičajenom novinarskom upitu, odgovor s Pantovčaka nije bio toliko uobičajen.

'Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost', stoji na početku odgovora iz Ureda predsjednika.

'Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori', zaključuje se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

  • +6
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, mediji su već ranije pisali o Milanovićevim odlascima na skijanje. Tako je 2012., kad je bio premijer, Milanović odmor proveo u austrijskom Obertauernu, no iz Vlade tada nisu htjeli komentirati 'njegovo slobodno vrijeme'. Medji su 2014. pisali kako je s obitelji išao na skijanje u austrijsko skijalište Nassfeld, a 2015. novinari su zabilježili njegov posjet skijalištu Čelimbaša u Mrkoplju.