NAKON DVA MJESECA

ZOO hotel uzeli u zakup članovi HVIDRA-e

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 18.06.2010 16:31
  • Objavljeno 18.06.2010 u 16:31
Zoo hotel

Zoo hotel

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder

Gotovo dva mjeseca nakon zatvaranja zbog gubitaka, danas je ponovno otvoren jedini osječki hotel na lijevoj obali Drave, koji od Zoološkog vrta dijeli tek staklena zidna ploha

Hotel je dan u zakup Leonardu Balašu iz Vukovara, koji je vođenje objekta prepustio dvojici osječkih kolega iz HVIDRA-e, Miljenku Kolobariću i Petru Mlinareviću. Posljednjih dvadesetak dana, otkako ga je preuzeo, zakupac bilježi 60-postotnu popunjenost, saznajemo od Mlinarevića

Goran Flauder

Goran Flauder

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder

Mlinarević reže tortu

'Zadovoljni smo tim rezultatima i od rujna, s početkom lovne sezone, očekujemo puno bolju popunjenost i dolazak skupina lovaca iz Italije i Njemačke. Dotad ćemo osposobiti kućice za pse i soške za lovačke puške, da bismo im mogli pružiti punu uslugu', dodaje Mlinarević koji je i sam dugogodišnji lovac. O dolasku inozemnih lovaca u baranjska lovišta već je postigao dogovor s nekoliko lovačkih društava, pa će očekivanoj klijenteli prilagoditi i jelovnik u kojem će se naći mnogo više lovačkih specijaliteta nego ranije.

Hotel ima četiri zvjezdice, a od 51 kreveta koliko je zamišljeno u glavnom projektu, nakon uređenja predsjedničkog apartmana do čega je došlo u vrijeme gradonačelnikovanja Ante Đapića, broj kreveta smanjen je na 34. Novi je zakupac taj apartman, zbog slabog interesa, pretvorio u konferencijsku dvoranu od koje očekuje više koristi.

Tomislav Glavaš
, direktor Unikoma koji je vlasnik Hotela, potvrdio nam je da je prvi zakup u visini 41.200 kuna mjesečno, unaprijed plaćen kako je i dogovoreno, a Petar Mlinarević pak da imaju osigurana sredstva do nove godine te da je siguran da će objekt poslovati pozitivno. Zbog toga i broj zaposlenih s donedavno 33 smanjio na 14 najstručnijih, koji uspješno pružaju sve smještajne i ugostiteljske usluge.

U ZOO hotel uloženo je ukupno 26,6 milijuna kuna, a do kraja prošle godine Unikomu je nagomilao gubitak od 15 milijuna kuna. Zbog visokih troškova, u dogledno vrijeme hotel se neće obložiti hrastovim daskama, kako je također bilo predviđeno osnovnim projektom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi