tko želi biti MILIJUNAŠ

Znate li odgovor na geografsko pitanje koje je zaustavilo Korinu?

04.04.2024 u 22:11

Bionic
Reading

U prvom travanjskom izdanju emisije Tko želi biti milijunaš gledali smo nastup Korine Hrkać iz prethodne emisije te upoznali dvoje novih natjecatelja, Ivana Borkovića i Mateju Prpić. Korina je stigla do 11. pitanja i osvojila 5000 eura, Ivan je zaustavljen na 10. pitanju i napustio je kviz sa 150 eura dok Mateja s osvojenih 2500 eura, nastavlja put do glavne nagrade u idućoj emisiji

Korina Hrkać, 26-godišnja iz Zagreba, otvorila je emisiju HRT-a Tko želi biti milijunaš nastavljajući nastup iz prethodne emisije u kojoj je osvojila 150 eura. Po zanimanju je elektrotehničarka, zaposlena je u struci, dok u slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi i u šetnji sa psom.

Nakon samostalne igre, prvi džoker zatrebala je na osmom pitanju u kojem se tražio uljez autoportreta Van Gogha. Publika je najviše odgovora dala odgovoru pod C s majmunom, čak 78 posto, dok nijedan glas publike nije dobio odgovor pod A, slamnati šešir. Korina je uz pomoć publike osvojila 1000 eura i nastavila igru.

Nakon što je znala odgovor na pitanje o radnji videoigre 'Hogwarts Legacy', novu pomoć džokera zatrebala je na 10. pitanju za 5000 eura koje je glasilo 'Koja je opera premijerno izvedena podnaslovom 'Almaviva, ili nekoristan oprez'?. Poziv je uputila Jakovu koji je dao 70 posto odgovoru pod C, Prodana nevjesta.

Kako bi bila što sigurnija, Korina je odlučila iskoristiti i džoker 'pola-pola' jer se radilo o pitanju kojim se prelazi drugi prag. Srećom da je to učinila jer je tim džokerom eliminiran odgovor koji joj je sugerirao njezin džoker 'zovi'. Između preostala dva ponuđena odgovora odlučila je pogađati i izabrala je odgovor pod A, Seviljski brijač koji joj je donio minimalnih 5000 eura!

Korinin put do glavne nagrade zaustavilo je 11. pitanje koje je glasilo: 'Preko rijeke Guadiane moguće je ziplineom prijeći granicu između...'. Na spomenutom pitanju nema rizika pa je Korina pogađala no nažalost odgovor pod B Španjolske i Francuske nije bio točan i napustila je igru s osvojenih 5.000 eura.