SUPERPOTJERA

Student medicine nadigrao svih petero lovaca i osvojio 20.000 eura

17.03.2024 u 22:10

Bionic
Reading

Krenula je druga sezona Superpotjere, a već prva epizoda donijela je brojna uzbuđenja. Dva natjecatelja, Leo i Neven briljirali su i otišli kući s 20.000 i 12.000 eura, dok je Blažu pobjeda izmaknula za sekundu

Prvi večerašnji natjecatelj bio je Blaž Bertol, 18-godišnji maturant iz Zagreba koji se bavi enigmatikom i nogometom. On je rekao kako bi osvojeni novac potrošio na svoj prvi auto.

U prvom krugu točno je odgovorio na svih pet pitanja, a u brzopoteznoj igri borio se protiv četvorice lovaca s 18 sekundi prednosti, za nagradu od 20.000 eura. Igra je obostrano bila odlična, no Blaž je ostao 'kratak' za tek - sekundu. U zadnjih deset sekundi propustio je točno odgovoriti na dva pitanja, što ga je koštalo pobjede jer je lovcima preostala samo jedna sekunda.

Još jedan od natjecatelja bio je Franjo Hrsto iz Zaprešića koji studira u Osijeku, a osvojeni novac bi potrošio na sprave za vježbanje, putovanja i tečaj stranog jezika. U prvom krugu točno je odgovorio na četiri pitanja, a u brzopoteznoj igri odlučio se na borbu protiv četvero lovaca s 18 sekundi prednosti za nagradu od 15.000 eura.

Iako je krenuo dobro, zaredao je nekoliko netočnih odgovora te izgubio koncentraciju, pa su lovci na kraju pobijedili s osam sekundi prednosti.

@hrvatska_radiotelevizija Student medicine nadigrao je svih petero lovaca i osvojio 20.000 € #fyp #hrvatskaradiotelevizija #superpotjera #kviz ♬ original sound - HRT

Leo Košuta iz Zagreba, 22-godišnji je student medicine koji se u slobodno vrijeme bavi košarkom, nogometom i padelom. Prije nego je krenuo odgovarati na pitanja, rekao je kako bi osvojenim iznosom počastio obitelj putovanjem. Leo je u brzopoteznoj igri odlučio igrati protiv svih petero lovaca, s osam sekundi prednosti za nagradu od čak 20.000 eura.

Iako je odgovorio netočno na nekoliko pitanja te mu se prednost 'istopila', lovci su ga vratili u igru netočnim odgovorom na pitanje. U dramatičnoj završnici, iako je lovkinja Morana točno odgovorila bilo je to izvan vremena te je Leo osvojio 20.000 eura s dvije sekunde prednosti i zaradio ovacije publike.

  • +4
Superpotjera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica/ HRT

Neven Milić iz Zagreba je profesor filozofije koji trenutno radi u knjižnici, a uz to radi i na poslovima poput prevođenja. Neven se odlučio za igru protiv četiri lovca, s 20 sekundi prednosti za nagradu do 12.000 eura. U odličnoj igri imao je tek jedan pogrešan odgovor, a sa sedam sekundi prednosti kući je otišao s 12.000 eura.