DOGAĐAJI

Znanstvena konferencija u čast Miroslava Tuđmana

29.01.2022 u 16:52

Bionic
Reading

S obzirom da će se u ponedjeljak 31. siječnja navršiti godina dana od odlaska prof.dr. Miroslava Tuđmana, njegovi prijatelji i suradnici iz Hrvastke i inozemstva odlučili su održati znanstvenu konferenciju njemu u čast.

Organizatori su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kojeg je prof. Tuđman bio jedan od osnivača, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je prof. Tuđman bio jedan od osnivača Odsjeka za informacijske znanosti te Udruga sv. Jurja koju je prof. Tuđman, kao nevladinu neprofitnu i nestranačku udrugu osnovao krajem 1999. U organizaciji konferencije kao i na samoj konferenciji sudjelovat će priznati stručnajci iz Izraela, Slovenije, Poljske, Nizozemske, Litve, Grčke te Bosne i Hercegovine.

Tematska područja organizirana su u skladu sa znanstvenim intersima pok. prof. Tuđmana: teorija i upravljanje informacijama i znanjem, teorija dezinformacija koje je prof. Tuđman jedan od inicijatora, izvještajno-sigurnosnim službama i njihovim aktivnostima, analizi povijesnih događaja u kontekstu borbe protiv dezinformacija i lažnih vijesti.

Međunarodna znanstvena konferencija bit će organizirana isključivo putem računalne aplikacije Webex. Ako netko želi sudjelovati može se prijaviti na e-adresu: info@zagrebsecurityforum.com ili može uživo pratiti konferenciju oba dana na YouTube stranici.