presuda iz slovenije

Ministar Zmajlović razriješio svog savjetnika!

02.03.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Domen Verdnik, savjetnik ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, razriješen je dužnosti nakon napisa u medijima da je pravomoćno osuđen u Sloveniji, ali i da se u toj državi protiv njega vodi još jedan postupak

Da je Verdnik razriješen s funkcije savjetnika ministra, izvijestili su iz samog Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

'Za zapošljavanje u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na mjesto savjetnika Domen Verdnik predočio je sve potrebne dokumente i kvalifikacije propisane hrvatskim zakonima te nije bilo zakonske prepreke ni razloga za sumnju po bilo kojoj osnovi. Nažalost, nikoga u Ministarstvu nije upoznao s postupcima i presudama protiv njega kao direktora tvrtke u Sloveniji i premda time nije prekršio nijedan zakon, ostaje pitanje moralne odgovornosti i podobnosti za rad na mjestu savjetnika ministra', poručili su iz Ministarstva.

Jedina ispravna reakcija nakon toga, pojašnjavaju, bilo je razrješenje, pri čemu u Ministarstvu ne žele ulaziti u sadržaj, težinu, okolnosti ili utemeljenost presude u Sloveniji niti osporavati izvrsne rezultate rada koje je Verdnik imao kao savjetnik ministra.