osumnjičena za ubojstvo sestre

Zločin u Međimurju: Odvjetnik Smiljane Srnec uložio žalbu na pritvor

27.02.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić podnio je žalbu varaždinskom Županijskom sudu zbog pritvora od 30 dana, koji je sud odredio 20. veljače prema prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva

Pretpostavlja se da je odvjetnik u žalbi osporavao i pravnu utemeljenost, ali i činjenične argumente na temelju kojih je Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor, piše Jutarnji list.

Sud je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke jer se trebaju ispitati i članovi obitelji vezano uz ubojstvo njezine sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u kući u Palovcu. Osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužiteljstvo je navelo mogućnost ponavljanja djela s obzirom na to da je Smiljana Srnec 2016. temeljem kaznenog naloga osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana za lažno prijavljivanje kaznenog djela razbojstva.

U petak je policija obavila pretragu kuće i iz šupe odnijela neke predmete koji su na vještačenju u Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Izvanraspravno vijeće varaždinskog Županijskog suda odlučivat će o žalbi na određivanje pritvora. Branitelj se može žaliti na rješenje o provođenju istrage, ali rok za žalbu je osam dana od dana primitka tog rješenja i taj rok još nije istekao, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Smiljana Srnec osumnjičena je da je ubila svoju 23-godišnju sestru tijekom ljeta 2000. godine tako što ju je više puta udarila tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave.

  • +3
Smiljana Srnec ide u istražni zatvor Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL