'kriminal koji se događa'

Živi zid nakon Marićeve ostavke traži prijevremene izbore

15.07.2019 u 16:25

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Živog zida Damjan Vucelić izjavio je u ponedjeljak da je nebitno tko će zamijeniti ministra državne imovine Gorana Marića, već je jedino rješenje za "kriminal koji se događa" održavanje prijevremenih izbora

Nakon što je u ponedjeljak Marić podnio neopozivu ostavku zbog nekoliko afera s nekretninama, Vucelić je ocijenio kako je "skandalozno i nedopustivo da ministar zadužen za upravljanje državnom imovinom koristi tu državu i gomila svoju imovinu".

"Ovo moramo osuditi kao društvo," izjavio je Vucelić na konferenciji za novinare poručivši kako je nedopustivo da se Marić nakon ostavke vrati u Hrvatski sabor, jer time Sabor postaje "centar za otpis potrošenih i iskorištenih HDZ-ovih ministara".

U Živom zidu smatraju kako nije bitno tko će doći na mjesto Marića ili bilo kojeg ministra koji će biti zamijenjen u najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

"Premijer Plenković ovo radi samo da bi Vladu održao na životu, no svatko tko dođe provodit će istu politiku, događat će se isti kriminal koji se događa i sada", kazao je Vucelić dodavši da su novi izbori jedino rješenje.

Dodao je da su on i saborska zastupica Živog zida Snježana Sabolek već potpisali zahtjev SDP-a za smjenom četiri ministra, a HDZ je u takvoj situaciji da se rekonstrukcijom Vlade neće ništa promijeniti.