MOZAIK SPASA

'Zid od cigle vrijedan 60 milijuna kuna spasio bi Cibonu'

30.11.2010 u 10:13

Bionic
Reading

Mozaik spasa naziv je projekta građanske inicijative Akcija za spas Cibone, koja je uoči sjednice Gradske skupštine predstavila treći prijedlog sanacije duga košarkaškog kluba. Članovi inicijative su ispred zgrade Skupštine dijelili gradskim zastupnicima plave bedževe s natpisom 'Naša stranka je Cibona'

'Naš prijedlog uključuje zid paralelan sa željezničkom prugom kod parkirališta iza Ciboninog tornja. Zid bi virtualno bio podijeljen na šest milijuna kockica koje bi bilo koja osoba na svijetu mogla kupiti po cijeni od 10 kuna, a sva bi prikupljena sredstva bila namijenjena Ciboni', rekao je Andrej Šimatić iz građanske inicijative.

Prema njegovim riječima, svatko bi mogao kupiti paket od minimalno 20 povezanih kockica, na kojima bi bilo moguće upisati poruku, vlastito ime ili logotip tvrtke. U sredini zida bila bi slika Dražena Petrovića, dok bi prostor oko njega išao na aukciju i prodavao se po nešto višoj cijeni .

'To bi bio vječni zid, a vjerujemo i turistička atrakcija. Jer osoba iz New Yorka, koja bi internetskim putem kupila svoj paket kockica, sigurno bi jednog dana posjetila Zagreb i taj zid', mišljenja je Šimatić.

Članovi inicijative smatraju da bi se Mozaikom prikupilo 60 milijuna kuna, što bi pokrilo dug kluba iz Savske, prema papirima i tvrdnjama bivših čelnih ljudi kluba, odnosno polovicu prema računici gradonačelnika Milana Bandića.

Iako su i gradonačelniku pokušali uručiti bedž, on im je uručio 'košaricu' uz riječi: 'Podržite vi moj projekt.' Tijekom rasprave na aktualnom satu Gradske skupštine, Bandić je ponovio da u Ciboninu blagajnu neće uplatiti ni lipe dok cijela uprava ne podnese ostavku.

'Ne možete dati lisicama da čuvaju kokoši. Dok je ovo društvo u Ciboni i dok sam ja gradonačelnik, nećemo dati ni lipe. Cibona je jedini klub u Hrvatskoj koji je ilegalno uknjižio prostore koje koristi. Na sljedećoj sjednici Gradske skupštine imat ćete priliku podići ruke za preuzimanje Ciboninog duga i prostora te za okretanje nove stranice za Cibonu', kazao je Bandić.