ISTRAGA UOČI OTPUŠTANJA

ZG Holding: Tisuće primaju plaću, a ne rade ništa

05.02.2014 u 20:39

Bionic
Reading

Vodstvo Zagrebačkog holdinga provelo je internu istragu kojom su došli do šokantnih zaključaka: za više od 1000 radnika utvrđeno je da uopće ne rade ili ne dolaze na posao, a još 600 ih prima mnogo veću plaću od propisane, javlja Jutarnji list

Rješavanje tih kadrova - otkazi za neradnike i smanjivanje plaće za preplaćene - Zagrebačkom holdingu, ocjenjuju sugovornici Jutarnjeg lista, na godišnjoj će razini donijeti uštede od 150 milijuna kuna.

Kad se tome pribroje i uštede koje bi trebale proizaći iz najavljenog ukidanja kolektivnog ugovora, odnosno zamrzavanja određenih prava, ukupna godišnja ušteda na kadrovima u Zagrebačkom holdingu trebala bi iznositi 300 milijuna kuna na godinu.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je sindikalnim predstavnicima iznio prijedlog po kojemu bi se u sljedeće četiri godine broj zaposlenih koji primaju plaće iz gradskog proračuna smanjivao za pet posto godišnje, a predložio je i smanjenje neto plaća u rasponu od četiri do 15 posto.

'Sve predložene mjere imaju samo jedan cilj, a to je da ne diramo u džepove naših sugrađana povisivanjem cijena komunalnih usluga', priopćio je Bandić.

Više o toj temi možete pročitati ovdje