obrana premijera

Žestoko iz riječkog HDZ-a: 'U Sabini Glasovac tinja agitpropovski žar'

02.05.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović ocijenio je reagirajući na izjave potpredsjednice SDP-a Hrvatske Sabine Glasovac s proslave Međunarodnog praznika rada u Rijeci kako je "potvrdila da u njoj tinja agitpropovski žar kojim je spremna spaliti pravnu državu".

Ostrogović je u priopćenju za javnost u utorak reagirao na izjave Glasovac sa SDP-ove proslave 1. svibnja na Trsatu u Rijeci po kojima u Hrvatskoj neće biti boljeg života dok je na vlasti Andrej Plenković te da "bandu treba potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar osam godina".

Istaknuo je kako je pokazala da je spremna spaliti ne samo pravnu državu, nego i sve političke protivnike za samo dva mandata vlasti.

"Ironijom sudbine izjavu o Andreju Plenkoviću i njegovoj bandi dala je u Rijeci koju upravo trese afera sortirnica, a viđenije SDP-ovce trese strah od proširenja ili otvaranja novih istraga. Ostrašćenu izjavu je dala u Rijeci u kojoj socijaldemokracija postoji samo kao stilska figura u salonskih SDP-ovaca", ocijenio je Ostrogović.

"Metaforu obnašanja vlasti salonske i lažne socijaldemokracije u Rijeci predstavlja odluka kojom je SDP prodao gradsku imovinu, Žabicu, privatnom investitoru da gradi javni prostor za gradnju garaže i autobusnog kolodvora, a cijenu toga će platiti građani Rijeke kroz visoku cijenu usluga, ali i kroz smanjenje javnog prostora", istaknuo je. 

"Licemjerno je napadati Andreja Plenkovića u Rijeci koja doživljava procvat isključivo kroz investicije Vlade RH, koja je inicirala i omogućila brojne infrastrukturne i ostale projekte", naveo je u priopćenju Ostrogović. 

U mandatu ove Vlade drastično je povećana minimalna plaća kao i prosječna neto, bruto te medijalna plaća, povećana su materijalna prava radnika, uvedena je nacionalna mirovina te su proširena i povećana mnoga socijalna prava radnika i građana, uveden je euro i Hrvatska je ušla u schengenski prostor, a to sve nisu uspjeli socijaldemokrati dok su bili na vlasti, ocijenio je. 

Iz svega se da zaključiti da su ovakve ostrašćene izjave potpredsjednice SDP-a tek posljedica nemoći, nagomilane frustracije i nedostatka političkog sadržaja SDP-a koji tone. Nažalost, takve izjave snižavaju razinu komunikacije i zagađuju politički prostor", zaključio je predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović.