NOVI INCIDENT U SL. BRODU

Žestok fizički okršaj liječnice i medicinske sestre; zaplijenjen pištolj

21.01.2013 u 21:24

Bionic
Reading

Slavonskobrodski Centar za socijalnu skrb još nije prešao s naslovnica na unutrašnje stranice hrvatskih medija, a u Slavonskom Brodu se uoči vikenda dogodio novi incident. U ordinaciji liječnice opće prakse Marije Škare, prema pisanju lokalnog portala SBplus.hr, došlo je do fizičkog obračuna navedene liječnice i njezine medicinske sestre. Policija je intervenirala, a liječnica završila na psihijatrijskom vještačenju

SBplus.hr je objavio, pozivajući se na neslužbene izvore, da je do incidenta došlo nakon što je medicinska sestra zaposlena kod doktorice Škare otišla na bolovanje, a da prije toga nije ostavila ključeve ambulante u ordinaciji pa ju je doktorica pozvala da vrati ključeve

Povod svađi je, između ostalog, bio prigovor liječnice da sestra previše telefonira za svoju stranku.

Svađa je eskalirala do tučnjave s prijetnjom liječnice da će ubiti sestru, nakon čega su obje pozvale policiju.

Po dolasku policije uslijedio je 'očevid', a potom i privođenje doktorice te odvođenje na psihijatrijski odjel brodske Opće bolnice dr. Josip Benčević.

U bolnici je doktorica zadržana koliko je bilo potrebno da se uravnoteži (jedan dan), a nakon toga je puštena kući. Dok je doktorica bila pod policijskim nadzorom, izvršen je pretres njezina stana te je u njemu pronađen manji pištolj.

Zbog sumnji na kazneno djelo prijetnji slučaj će biti proslijeđen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a doktorica Škare bit će i prekršajno prijavljena zbog kršenja Zakona o oružju. Pronađena su dva plinska pištolja i desetak komada pripadajućeg streljiva, kažu u PU brodsko-posavskoj.

Doktorica Škare rekla je za Večernji list kako nije istina da je napala medicinsku sestru. 'Naš jedini kontakt bio je telefonski. Sestre kod mene rade od 7 do 13.30 sati i posao ne odrade kako treba, a po bolnicama rade kao crnci. A mi im po zakonu prvo moramo dati jednu opomenu pa drugu, a tek onda otkaz', prokomentirala je doktorica Škare i tvrdnje nekih revoltiranih pacijenata koji su izjavili da je ona u posljednjih nekoliko godina promijenila najmanje sedam medicinskih sestara.

Medicinska sestra Katarina Ergotić kazala je da je slučaj predala odvjetniku, ali je potvrdila da je više puta imala problema s doktoricom i da je zato i otišla na bolovanje.

'Nije istina da sam previše razgovarala na telefon u ordinaciji. Za godinu i tri mjeseca otkako ondje radim moj ukupan dug za privatne pozive iznosio je svega 120 kuna i posjedujem ispis o tome. Doktorica me je psovala pred pacijentima i gađala me ključevima koje sam došla vratiti', kaže Katarina Ergotić.