U SUBOTU KOD SUCA ISTRAGE

Željko Dolački ispitan u sjedištu USKOK-a

22.04.2016 u 20:52

Bionic
Reading

Policija je raspetljala slučaj krađe iz sefa u sjedištu policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. Uhićen je osumnjičeni Željko Dolački, suspendirani načelnik Sektora kriminalističke policije. Večeras je ispitan u sjedištu USKOK-a, nakon čega je odveden kod policijskog nadzornika na Oranice, a sutra u 11 sati ispitat će ga i sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. USKOK će za njega tražiti istražni zatvor, javlja HRT

Dolački je glavni osumnjičenik za krađu koja se dogodila 3. travnja u prostorijama policije. Prema priopćenju USKOK-a, ukupno je otuđio 639.300,00 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata.
Podsjetimo, jutros mu je policija pretražila kuću. Željko Dolački kasno popodne priveden je u prostorije USKOK-a.

Jutros je u svom stanu uhićen policijski službenik pod sumnjom da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja. Želim čestitati cijeloj strukturi ljudi koja je radila na ovom slučaju. Ovo potvrđuje onu statistiku, koja je nadam se svima poznata, a to je da je hrvatska policija u samom vrhu po učinkovitosti, izjavio je na konferenciji za koninare ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Nije želio potvrditi da li je osumnjičeni za provalu Željko Dolački, samo je naglasio da je postupak u tijeku.

MUP je na svojim stranicama izdao priopćenje u kojem stoji kako je razriješena provala u Heinzelovoj. Navode kako je kriminalističko istraživanje provedeno nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. Dolačkog policija tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 tisuća eura privremeno oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja i zatim to lažno prikazao kao provalu.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije s dužnosti su odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem je uredu bio provaljeni sef.