nema pregovora

Zelenski: Ruski terorizam onemogućava pregovore

10.10.2022 u 06:20

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovio je u nedjelju navečer svoje stajalište da je nemoguće pregovarati s Rusijom jer njezin terorizam na državnoj razini onemogućava pregovore

"Stalni terorizam nad civilnom populacijom je očito rusko odbacivanje pravih pregovora", rekao je Zelenski u video poruci. "Terorizam na državnoj razini je jedan od najtežih međunarodnih zločina".

Nešto ranije, ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je ukrajinske obavještajne službe za nedavni napad na Kerčki most, nazivajući to "terorističkim činom" protiv važne infrastrukture.

"Nema dvojbe da je ovo teroristički čin kojim se htjelo uništiti izvanredno važnu rusku civilnu infrastrukturu", rekao je Putin.

U snažnoj eksploziji oštećen je u subotu ujutro Kerčki most, cestovni i željeznički most između Rusije i tog poluotoka anektiranog 2014.

  • +14
Napad na Krimski most Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

"Putin optužuje Ukrajinu za terorizam? Zvuči cinično čak i za Rusiju", odgovorio je na Twitteru savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak.

On se referirao na raketni napad u nedjelju na južni ukrajinski grad Zaporižju, pri čemu je poginulo najmanje 13 ljudi, a 87 ljudi je ranjeno, kako pokazuju posljednji podaci. 

"Tu postoji samo jedna država teroristička i cijeli svijet zna koja je to", dodao je Podoljak.