SVE NA JEDNOM MJESTU

Zelena akcija pokrenula portal Aktivizam.hr: 'Skrolaj dolje i vidi u čemu možeš sudjelovati'

21.12.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Aktivistička grupa Zelene akcije pokrenula je novi portal Aktivizam.hr , kao mjesto za informiranje i povezivanje 'udruga, kolektiva i pojedinaca/ki željnih promjena i spremnih na društveni doprinos i solidarnost,' priopćila je u utorak Zelena akcija

Portal je volonterski osmislila i realizirala Aktivistička grupa Zelene akcije, uz pomoć novca iz fonda Europskih snaga solidarnosti pri Agenciji za mobilnost i programe EU.

Novi portal Aktivizam.hr trenutno okuplja 130 organizacija, objavljeno je više od 170 događanja, a u planu je kontinuirano proširenje broja udruga i aktivnosti, rekao je Antonio Dominik iz Zelene akcije, jedan od osnivača portala.

Portal je, kaže Dominik, prilagođen korisniku te će na jednom mjestu pružati informacije o velikom broju organizacija, neformalnih inicijativa ili kolektiva iz čitave Hrvatske te aktivnostima koje provode.

Na portalu se mogu pronaći aktivnosti u kojima šira javnost može sudjelovati, poput radionica, tečajeva, radnih akcija, tribina, prosvjeda, volontiranja.

Na portalu su objavljeni i kratki informativni profili i kontakti raznih organizacija kako bi zainteresirani saznali koje su mogućnosti uključenja u njihov rad.

Aktivizam.hr svojevrsna je oglasna ploča, omogućuje umrežavanje, s jedne strane, udruga međusobno, a s druge, udruga i pojedinaca/ki koji bi se voljeli aktivirati na području svog interesa, rekao je Dominik.

Napomenuo je kako portal pruža prostor i promovira grupe u čijoj su srži djelovanja ekološka, društvena, rodna ili ekonomska pravda, nenasilje, inkluzivnost i antidiskriminacija, kao i solidarnost, dobrovoljno sudjelovanje i zajednička akcija te participativna demokracija.

"Iako u Hrvatskoj djeluje velik broj neformalnih i formalnih kolektiva koji nude različite aktivnosti, dosad nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem se za njih može saznati, a da pritom ne morate proći kroz puno vijesti ili priopćenja. Zato vjerujemo da je ovaj projekt vrlo koristan", rekao je Dominik.

Izrazi je nadu da će "pridonijeti širenju aktivizma u Hrvatskoj".