KREŠIMIR ROTIM:

'Zdravlje djece u Klaićevoj nije bilo ugroženo'

13.01.2011 u 19:40

Bionic
Reading

Ravnatelj KB "Sestre milosrdnice" Krešimir Rotim danas je ustvrdio da prilikom posjeta predsjednice Vlade Jadranke Kosor u ponedjeljak Klinici za pedijatriju u Klaićevoj ni u jednom trenutku zdravlje djece nije bilo ugroženo jer su se poštivale sve mjere zaštite.

Rotim je priopćio kako je odredio hitni i izvanredni nadzor u toj klinici, po nalogu potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva, a povodom, kako navodi, neutemeljenih optužbi iznesenih u Novom listu i na nekim portalima da je za posjete Vlade Klaićevoj bilo ugroženo zdravlje i privatnost djece koja se tamo liječe.

"Niti u jednom trenutku zdravlje djece nije bilo ugroženo jer su se poštivale sve mjere zaštite. Premijerka i kompletna pratnja, kao i novinari i snimatelji bili su adekvatno zbrinuti prema standardima zaštite imunokompromitiranih bolesnika. Roditelji djece koju je premijerka posjetila, bili su prethodno obaviješteni i suglasni s posjetom premijerke, pratnje i novinara, kao i sa snimanjem djece. Po završetku posjeta, a prema prethodnom dogovoru, predstavnici roditelja razgovarali su s premijerkom, pohvalili zdravstvenu skrb i požrtvovnost zdravstvenih radnika Klinike, te su je zamolili za pomoć u obnovi i izgradnji novog odjela onkologije", izvijestio je Rotim temeljem izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu.

Ravnatelj Rotim u očitovanju naglašava da posjete nisu bile dozvoljene djeci koja su pod posebnom zdravstvenom skrbi i smještena u obrnutoj izolaciji i prostoru gdje se provodi mega terapija. Također napominje da su, po prethodnom dogovoru sa Službom protokola, svi novinari i fotografi bili upozoreni da se lica djece u svim medijima moraju zatamniti.