LIJEČENJE NA PSIHIJATRIJI

Zbog ubojstva šest mjeseci na liječenje

31.01.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Zbog ubojstva Krunoslava Kontreca, čije je leš pronađeno zakopan u polju kod Donjeg Hrašćana nakon 15-mjesečne potrage, Krešimir Marodi bit će prisilno smješten u psihijatrijsku bolnicu na šest mjeseci, a možda i dulje

Na varaždinskom Županijskom sudu završilo je suđenje Krešimiru Marodiju (38) iz Domašinca kojeg je optužnica teretila za ubojstvo koje se dogodilo u srpnju 2010. godine, kao i nedozvoljeno držanje oružja. Tada je u sumrak ubijen Krunoslava Kontreca (39) iz Turčišća, i na mostu gdje su kasnije pronađene čahure i tragovi krvi. Međutim, ne i njegovo tijelo, koje je pronađeno tek nakon 15-mjesečne potrage, odnosno u listopadu prošle godine u polju kod Donjeg Hrašćana u Međimurskoj županiji.

Iako je okrivljeni poricao ubojstvo, sudsko vijeće na čelu s Ljiljanom Kolenko zaključilo je da je počinitelj upravo Marodi, i to na temelju automatske puške pronađene u njegovoj kući te drugih materijalnih dokaza. Marodijevu obranu da je oružje koje je policija pronašla ispod njegovog kreveta pokupio s dvorišta kamo ga je netko bacio, sudsko vijeće nije prihvatilo.

Međutim, počinitelju nije izrečena kazna jer je vijeće zaključilo da je Kontreca usmrtio u neubrojivom stanju, točnije paranoidne šizofrenije od koje se nije liječio sve dok nije završio u pritvoru zbog sumnje da je počinio ubojstvo. Stoga mu je, sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, određen prisilan smještaj u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci.

Nakon proteka tog vremena liječnici će odlučiti hoće li na slobodu ili pak nastaviti s liječenjem. Zbog opasnosti po okolinu, koju je utvrdilo više vještaka, Marodi će da pravomoćnosti presude biti i dalje u pritvoru.